Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zapowiadaja w weekend, burze, a wiec pomyslalem sobie, ze warto by bylo, poprobowac swoich sił i sprobowac postrzelac troche zdjec. Tylko teraz nasuwa sie pytanie, jak ? Totalnie nie wiem. Prosze o wasze porady, co i jak, bede bardzo wdzieczny
Być moze pojawil sie taki temat, nie wiem czy uwierzycie, ale wyszukiwarka mi nie dziala, no a jesli juz sie pojawil, to sory
Creatoor napisał(a):
Statyw miałem własnej roboty
poduszka z ryżem (kaszą czy co tam innego można włożyć do szmacianego woreczka) czy coś bardziej na kształt profesjonalny ?
Dobra, to mniej wiecej wiem jak mam sie do tego zabrac, teraz tylko na burze czekac
Co do pierścienia maksymalnie w lewo....lepiej sobie ustawić ostrość na jakimś odległym obiekcie i jak aparat potwierdzi po prostu przełączyć się w MF.
Mając wężyk łapanie piorunów to pestka
Dzieki ze cos wrzuciłes.
norbertus20 napisał(a):
Mógłbym prosic o exif ? Ciekawy jestem.
norbertus20 napisał(a):
"Ostrosc na nieskonczonosc", nigdy tego nie rozumiem, moglby mi ktos to wytlumaczyc ?
Czyli najlepiej odpalic aparat (ustawi na nieskonczonosc) przelaczyc na MF i strzelac :>?
Nie czytalem instrukcji od deski, do deski, wiem przydalo by sie, jednak watpie abym to zrobil
Jesli czegos nie wiem, to szukam w internecie badz prosze o pomoc wlasnie tutaj
norbertus20 napisał(a):
Dzieki ze cos wrzuciłes.
Ja chyba bede musial na chybil trafił, chcialem zaopatrzyc sie w wezyk, ale z tego co mi wiadomo to na miejscu go nigdzie nie dostane, a jak mam zamowic z allegro, wezyk wart 20 zł i zaplacic za przesylke 10 zł, to dla mnie jest to bez sensowne
Przy okazji z tym odszumianiem, czy to w ogole cos daje ? Ja robiac zdjecia na dluzszych czasach, aby doczekac sie mozliwosci robienia nastepnego, wylaczam odszumianie, i szczerze mowiac, nie widze roznicy, tak ogolem patrzac