anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY 47W805 - nie działa z APPLE !!! SKANDAL !!!

anmiok
Nowicjusz

SONY 47W805 - nie działa z APPLE !!! SKANDAL !!!

Witam

Kupiłem sony KDL 47W805. W sklepie byłem informowany, że telewizor bez problemu obsługuje iphony i ipady.

Ściągnąłem dedykowaną aplikację sony z appstore - TV SideVievw i niestety nie ma możliwośc aby to działało z telewizorem SONY!!!

Czuję się oszukany przez firmę Sony.

Dodam, że mam zarówno laptopa Vaio jak i playstation w/w firmy i wszystko działa jak należy dlatego zdecydowałem się na zakup telewizora tej firmy (Iphona na sonyxperie czy coś takiego natomiast nie zamienie - wsyztko mam od APPLE!!!)

Jak próbuje podłączyć zarówno Ipada jak i Iphone 4 (żony) i Iphon 5 (mój) przez wifi direct to owszem łączą się  i telewizor je widzi ale piszę że żadne z urządzeń nie obsługują wifi direct!!!

Dlaczego jak kupowałem telewizor to byłem informowany w Sony Center, że telewizory działają z produktami APPLE!!! ? ? ?

Czy może mi to ktoś z SONY wytłumaczyć?

Czy mogę oddać telewizor z tego powodu na gwarancie i żądać zwrotu pieniędzy i kupić TV Panasonica, z którym wszystko działa?

SKANDAL i OSZUSTWO!!!

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Proszę napisz gdzie pojawia się napis, że żadne z urządzeń nie obsługuje WiFi Direct?

Jeśli na TV to znaczy że problem tkwi w iPhone-ie a nie w TV.

Rozumiem, że włączyłeś już WiFi w TV?

http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/PL/wfdirect_wfintegrated.html

Nie chcę mi się wierzyć, że TV nie obsługuje WiFi Direct skoro poprzedni model obsługiwał, ale mogę się mylić.

profile.country.pl_PL.title
mirek.regiel
Poszukiwacz

Witam,

Jestem tuż przed  zakupem  tego tv  i  bardzo  ciekawi mnie  czy  udało się  problem   rozwiązać i co było przyczyną autocad-lt-2013.strefa.pl

GmeruHD
Użytkownik

Pytanie do kolegi, który miał problem. Ja korzystam bez żadnych problemów zarówno z iPhone 4&5 jak i iPada3 a aplikacja TVSideView działa idealnie. Napisz czy poradziłeś sobie z sytuacją? Jak nie to możemy podziałać tutaj razem. 

MARAS199-----
Poszukiwacz

Ja mam problem z HX -820 też nie chce mi działać ani z IPhonem 4  ani z Samsungiem Young.W pewnym momencie wyświetla mi sie komunikat"wpisz hasło wyświetlane na urządzeniu" ???

Jeśli ktoś mógłby krok po kroku powiedzieć jak połączyć smartfona z TV.

MARAS199-----
Poszukiwacz

Niestety pomimo wielokrotnych prób nie udało się połączyć z TV ani IPhona 4 ani Samsunga Young.Pojawia się komunikat,że urządzenie nie obsługiwane :worried:

GmeruHD
Użytkownik

Oczywiście konfigurujesz przez aplikację TV Side View?

MARAS199-----
Poszukiwacz

Tak oczywiście próbowałem  za pomocą TV Side View oraz nowszej wersji Media Remote for IPhone firmy Sony.

Nie wiem w czym tkwi problem.Urzadzenia widzą się nawzajem ale nie chcą się połączyć :worried:

GmeruHD
Użytkownik

Czyli robisz tak, że łączysz się z iPhonem najpierw przez Wifi. Ustanawiasz połączenie a potem wchodzisz do aplikacji Side View i nie ma tam do wyboru twojego TV?

MARAS199-----
Poszukiwacz

Nie w tym rzecz.Ja nie mogę nawiązać połączenia WiFi z telewizorem.Próbowałem z innymi telefonami i zawsze to samo.TV wykrywa telefon i telefon TV ale kiedy mają się połączyć to łączy się i łączy a na koniec  d.... blada.Zrobię fotki ekranu to może bedzie łatwiej.