Podziel się wrażeniami!
Witam
Kupiłem sony KDL 47W805. W sklepie byłem informowany, że telewizor bez problemu obsługuje iphony i ipady.
Ściągnąłem dedykowaną aplikację sony z appstore - TV SideVievw i niestety nie ma możliwośc aby to działało z telewizorem SONY!!!
Czuję się oszukany przez firmę Sony.
Dodam, że mam zarówno laptopa Vaio jak i playstation w/w firmy i wszystko działa jak należy dlatego zdecydowałem się na zakup telewizora tej firmy (Iphona na sonyxperie czy coś takiego natomiast nie zamienie - wsyztko mam od APPLE!!!)
Jak próbuje podłączyć zarówno Ipada jak i Iphone 4 (żony) i Iphon 5 (mój) przez wifi direct to owszem łączą się i telewizor je widzi ale piszę że żadne z urządzeń nie obsługują wifi direct!!!
Dlaczego jak kupowałem telewizor to byłem informowany w Sony Center, że telewizory działają z produktami APPLE!!! ? ? ?
Czy może mi to ktoś z SONY wytłumaczyć?
Czy mogę oddać telewizor z tego powodu na gwarancie i żądać zwrotu pieniędzy i kupić TV Panasonica, z którym wszystko działa?
SKANDAL i OSZUSTWO!!!
W przypadku Iphona jest tak,że pomimo tego iż telefon widzi TV to pokazuje on,że urządzenie nie obsługuje WiFi Direct.
Natomiast w przypadku Androida jest połączenie ale przy próbie przesłania np zdjęcia pokazuje się na telefonie komunikat,że operacja zakonczona niepowodzeniem.
próby z innymi telefonami zakonczyły się podobnie.Niestety nie miałem żadnej X-perii aby sprawdzić czy to samo jest z telefonami Sony.
Szanoni forumowicze,
również posiadam w domu wyłącznie urządzenia Apple. Po zakupie również byłem rozczarowany, że WiFi Direct nie działa z produktami Apple, ale poczytałem chwilę w necie i... doczytałem, że WiFi Direct przeznaczony jest do łączenia się TYLKO i wyłącznie z produktami Sony. Kropka. Producent ma prawo tak włąśnie zdecydować.
TV SideView działa bezproblemowo na moim iphonie i ipadzie. Łącze się również przez aplikację You Tube na ios - do niedawna działała bezproblemowo.
Pozdrawiam,
Dave
Ale skoro działa poprawnie TV SideView to w czym jest problem?