anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-42W705B + PS3 + DAV-TZ230 połączenie

ROZWIĄZANE
PuhZerd
Poszukiwacz

KDL-42W705B + PS3 + DAV-TZ230 połączenie

Witam serdecznie :slight_smile: Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem TV KDL-42W705B. W domowym zaciszu posiadam również NC+ z najprostszym dekoderem HD, PS3 oraz kino DAV-TZ230. Teraz pytanie i zarazem ogromna prośba jak dać dzwięk z TV na kino ? Dodam tylko że kino ma tylko jedno HDMI i jedno scart.

Domniemam, że kino zapewne jest już wiekowe i warto by było je zmienić... i teraz kolejne pytanie :slight_smile: na jakie ? co byście polecili ?

i ostatnie pytanie :slight_smile: jaką klawiature kupić żeby działała z wyżej wymienionym smart tv ?

11 ODPOW. 11
PuhZerd
Poszukiwacz

Tel już od Ciebie się dowiedziałem za co oczywiście bardzo dziekuję ale jeszcze podpytam :slight_smile: Obecnie mam zestaw głośników 5.1. Kupując amplituner 7.1, czy wtedy na wolne dwa wyjścia głosnikowe mogę podłączyć wcześniej wspomniany sub pasywny ?

Czy jesteś w stanie mi doradzić jaka klawiaturę bezprzewodową i czy w ogóle jakąś można dokupić do tego tv ?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Teoretycznie możesz podłączyć wtedy Twój sub pod jedno z wolnych wyjść głośnikowych. Ale nie jest to rozwiązanie prawidłowe. Systemy kina domowego typu 5.1, 7.1 itd. są tak przygotowane, że właśnie oznaczenie x.1 oznacza jeden subwoofer i właśnie w tym kanale są przekazywane dźwięki o niskej częstotliwości. Nie oznacza to, że w pozostałych kanałach 5.0 sygnału niskiej częstotliwości nie ma. Jednakże może być okrojone dolne pasmo np. do 40Hz a w kanale sub będzie 20Hz (większy bas). Ostatecznie stracisz efekt zamierzony przez twórcę. To tak w skrócie :). 

Zamiast klawiatury proponuję użyć dedykowanej aplikacji TV SideView do ściagnięcia z GooglePlay.

Co do klawiatury to raczej nie zadziała. Możesz jedynie podłączyć myszkę. Co do kompatybilności to różnie z tym bywa.

Pozdrawiam