Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem TV KDL-42W705B. W domowym zaciszu posiadam również NC+ z najprostszym dekoderem HD, PS3 oraz kino DAV-TZ230. Teraz pytanie i zarazem ogromna prośba jak dać dzwięk z TV na kino ? Dodam tylko że kino ma tylko jedno HDMI i jedno scart.
Domniemam, że kino zapewne jest już wiekowe i warto by było je zmienić... i teraz kolejne pytanie na jakie ? co byście polecili ?
i ostatnie pytanie jaką klawiature kupić żeby działała z wyżej wymienionym smart tv ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Tel już od Ciebie się dowiedziałem za co oczywiście bardzo dziekuję ale jeszcze podpytam Obecnie mam zestaw głośników 5.1. Kupując amplituner 7.1, czy wtedy na wolne dwa wyjścia głosnikowe mogę podłączyć wcześniej wspomniany sub pasywny ?
Czy jesteś w stanie mi doradzić jaka klawiaturę bezprzewodową i czy w ogóle jakąś można dokupić do tego tv ?
Witam,
Teoretycznie możesz podłączyć wtedy Twój sub pod jedno z wolnych wyjść głośnikowych. Ale nie jest to rozwiązanie prawidłowe. Systemy kina domowego typu 5.1, 7.1 itd. są tak przygotowane, że właśnie oznaczenie x.1 oznacza jeden subwoofer i właśnie w tym kanale są przekazywane dźwięki o niskej częstotliwości. Nie oznacza to, że w pozostałych kanałach 5.0 sygnału niskiej częstotliwości nie ma. Jednakże może być okrojone dolne pasmo np. do 40Hz a w kanale sub będzie 20Hz (większy bas). Ostatecznie stracisz efekt zamierzony przez twórcę. To tak w skrócie :).
Zamiast klawiatury proponuję użyć dedykowanej aplikacji TV SideView do ściagnięcia z GooglePlay.
Co do klawiatury to raczej nie zadziała. Możesz jedynie podłączyć myszkę. Co do kompatybilności to różnie z tym bywa.
Pozdrawiam