Podziel się wrażeniami!
Jak wyłączyć ten piekielnie głośny i denerwujący dźwięk przy włączaniu telewizora. Jestem już szczępkiem nerwów kiedy po 30 minutach usypiania dziecka nareszcie siadam przed telewizorem, włączam a tu to choler.... BEEEM aż się dziecko budzi i cała "zabawa" od nowa! Mam wtedy ochotę wyrwać ten telewizor ze ściany i wyrzucić przez okno. Proszę pomóżcie, przewertowałem opcje menu i nic, czy aktualizować soft czy rozkręcić tv i coś odlutować. Przez taką bzdurę jestem tak zrażony do tej marki że szok!!
Witam
Nie wiem czy w tym modelu to jest ale w KD-EX 520 robi się to tak.
na pilocie przycisk Home potem w telewizorze ustawienia,dźwięk,dżwięk inicjalizacji ustawić na wył.
Mam ten sam problem z dźwiękiem inicjalizacji w kdl-37ex401, jest to bardzo irytujące gdy chce się włączyć w nocy tv. Nie mogę pojąć co miał na celu inżynier który zaprojektował nie możność wyłączenia tego durnego dźwięku. Masakra.
Ludzie sprawdźcie czy macie opcję wyłączenia loga Sony przy uruchamianiu TV. W moim 47W805 mam taką opcję i ona powinna również wyłączać dźwięk przy uruchamianiu (nie sprawdzałem czy tak jest ale to mi przychodzi do głowy - nie mam teraz TV pod ręką, żeby sprawdzić na 100%).
Pozdrawiam,
I co próbował ktoś?
W moim 47W805A podczas uruchamiania TV pokazuje się tylko logo SONY bez dźwięku.
Pozdrawiam