Podziel się wrażeniami!
Jak wyłączyć ten piekielnie głośny i denerwujący dźwięk przy włączaniu telewizora. Jestem już szczępkiem nerwów kiedy po 30 minutach usypiania dziecka nareszcie siadam przed telewizorem, włączam a tu to choler.... BEEEM aż się dziecko budzi i cała "zabawa" od nowa! Mam wtedy ochotę wyrwać ten telewizor ze ściany i wyrzucić przez okno. Proszę pomóżcie, przewertowałem opcje menu i nic, czy aktualizować soft czy rozkręcić tv i coś odlutować. Przez taką bzdurę jestem tak zrażony do tej marki że szok!!
Wyłącz dźwięk klawiszy w ustawieniach dźwięku.
no zabijcie mnie nie widzę takiej opcji, przeszukałem ustawienia od a do z
Nie mam już w tej chwili dostępu do EX401, na ścianie wisi tylko EX40B a tam mamy taką możliwość: klawisz Home :smileyarrow: do Dźwięk i tam jest opcja Dźwięk przycisków - ustawiamy wyłącz. Jeżeli tej opcji nie ma to niestety ale nie da się tego wyłączyć.
no to nie ma takiej opcji niestety. Ale Sony ma minusa nawet upgrade softu nie pomogło...
U mnie jest to samo. Pokazuje się śnieżący ekran i w zależności kto wyłączał odbiornik dziki szum. Gdy wyłączam osobiście ściszam głośność do minimum i wtedy tego jazgotu nie ma. Totalna wiocha w ustawieniach. :smileyredface:
Znalazłem jakieś takie kilka tematów dalej ,u mnie w tej chwili zadziałało:
W ustawieniach przestaw Home->Ustawienia->Wejścia zewnętrzne->Wyjście av2 ,ustaw
na av1.U mnie denerwujące śnieżenie i ostry szum zniknęły . Chwała temu co to zapodał. Tu słabo działają hasła problemowe dla nieuków jak ja ,trzeba czytać mnóstwo badziewia.
Panowie, mi nie chodzi o jakieś szumy itp. Denerwujący dzwięk to:
"bęęęęęęk" (wersja fonetyczna ) pojawiający się z logiem SONY, i z tego co widze to w tym niskim modelu nie ma opcji tego wyłączyć.
mam ten sam problem
Nie można wyłączyć tego sygnału na stałe , można jedynie przed każdym wyłączeniem TV ściszyć głośności do zera wtedy zostanie tylko logo bez dzwięku.