anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40EX401 - jak wyłączyć dzwięk przy uruchomieniu tv

spolkicker1dvvrf
Początkujący

40EX401 - jak wyłączyć dzwięk przy uruchomieniu tv

Jak wyłączyć ten piekielnie głośny i denerwujący dźwięk przy włączaniu telewizora. Jestem już szczępkiem nerwów kiedy po 30 minutach usypiania dziecka nareszcie siadam przed telewizorem, włączam a tu to choler.... BEEEM aż się dziecko budzi i cała "zabawa" od nowa! Mam wtedy ochotę wyrwać ten telewizor ze ściany i wyrzucić przez okno. Proszę pomóżcie, przewertowałem opcje menu i nic, czy aktualizować soft czy rozkręcić tv i coś odlutować. Przez taką bzdurę jestem tak zrażony do tej marki że szok!!

13 ODPOW. 13
andrew200080
Początkujący

Witam
Nie wiem czy w tym modelu to jest ale w KD-EX 520 robi się to tak.
na pilocie przycisk Home potem w telewizorze ustawienia,dźwięk,dżwięk inicjalizacji ustawić na wył.

Kisigin
Nowicjusz

Mam ten sam problem z dźwiękiem inicjalizacji w kdl-37ex401, jest to bardzo irytujące gdy chce się włączyć w nocy tv. Nie mogę pojąć co miał na celu inżynier który zaprojektował nie możność wyłączenia tego durnego dźwięku. Masakra. 

szymonk1
Poszukiwacz

Ludzie sprawdźcie czy macie opcję wyłączenia loga Sony przy uruchamianiu TV. W moim 47W805 mam taką opcję i ona powinna również wyłączać dźwięk przy uruchamianiu (nie sprawdzałem czy tak jest ale to mi przychodzi do głowy - nie mam teraz TV pod ręką, żeby sprawdzić na 100%).

Pozdrawiam,

szymonk1
Poszukiwacz

I co próbował ktoś?

W moim 47W805A podczas uruchamiania TV pokazuje się tylko logo SONY bez dźwięku.

Pozdrawiam