Podziel się wrażeniami!
Witam!
I jak w temacie mam dwa pytanka
Pierwsze : czy da się poprawić ewentualnie za pomocą jakich programów i w jaki sposób poruszone zdjęcie, na skutek zastosowania zbyt krótkiego czasu w stosunku do dynamiki obiektu?
I korzystając z okazji pytanko drugie: w jaki sposób wyostrzyć obiekt na zdjęciu, mało ostry z powodu błędu auto focusa?
Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.
A ja myślałem że to na kkmie było śmiesznie
ale tu tez jest SUPER
Tadeusz napisał(a):
Generalnie nie zaleca się podwójnego używania tego samego narzędzia na tym samym zdjęciu
Tadeusz napisał(a):
Generalnie nie zaleca się podwójnego używania tego samego narzędzia na tym samym zdjęciu
powinno być: "zaskakująco dobre efekty" - normalne u mnie skróty myślowe ... ale zdaję sobie sprawę, że z piasku bicza się nie ukręci i ewidentnie skopanej foty nie naprawi sięniczym... można zostawić i wmawiać, że "tak ma być"
a tak na marginesie nieostrości i ruszonych fot, to jak oglądam zdjęcia Capy z lądowania w Normandii to te niedoskonałe technicznie fotografie najbardziej przemawiają właśnie tą nieostrością ... ale to zupełnie inna bajka
co do metod wyostrzania to jasne jest masa sposobów, nie ma uniwersalnego ani idealnego środka
Szkoda, że nie mogę znaleźć zdjęć pod podanym przez Ciebie linkiem.
Najlepiej byłoby zamieścić w tym wątku zdjęcie do poprawy, nie widząc go trudno coś stwierdzić.