Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zapowiadaja w weekend, burze, a wiec pomyslalem sobie, ze warto by bylo, poprobowac swoich sił i sprobowac postrzelac troche zdjec. Tylko teraz nasuwa sie pytanie, jak ? Totalnie nie wiem. Prosze o wasze porady, co i jak, bede bardzo wdzieczny
Być moze pojawil sie taki temat, nie wiem czy uwierzycie, ale wyszukiwarka mi nie dziala, no a jesli juz sie pojawil, to sory
Burza przeszła - błyskawic było mnóstwo, niestety, z jednej strony mam wysokie topole, z drugiej budynek 2x wyższy od mojego, więc nie mam szans na błyskawice
A wyjść na "przestrzeń" można było tylko w stroju nurka głębinowego
Ja też nie mam najlepszego widoku. Z jednej strony sklep , który zasłania całe okno , a z drugiej budynek , więc chciałem uchwycić zdjęcie na niebie. Mam jeszcze taki pomysł , że jak kiedyś będzie burza to chciałbym uchwycić błyskawicę między dwoma budynkami.
OK Temat w trochę niefortunnym miejscu założony i poza tym dubluje podobny, więc przenoszę do ABC Fotografowania/Burza. Tam będzie mu lepiej.
Dziękuję i przepraszam za kłopot.
kamil1114 napisał(a):
Alcazar napisał(a):
obiektyw na szeroki kąt , manual fokus na nieograniczone , przysłone trzeba pokombinować coś między 4-8 , ISO 100 długi czas 30s i powinno się udać.
Mniej więcej tak miałem , nie miałem tylko szerokiego kąta. Chciałbym się jeszcze upewnić- MF na nieograniczone to znaczy do końca w prawo ? Dziękuję za rady
nie, maksymalnie w lewo - ostrość na nieskończoność
Pochwalę się Wam moją burzą, uchwycona parę dni temu. Dodam że zdjęcie zostało zrobione z ręki, jeszcze nie dorobiłem się statywu ISO 200, f/11, czas naświetlania 9 sek.
Gratulacje , przez 9 sekund utrzymałeś rękę nieruchomo
kamil1114 napisał(a):
Gratulacje , przez 9 sekund utrzymałeś rękę nieruchomo
To i ja się pochwalę Moje pierwsze pioruny... w końcu upolowane