Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zapowiadaja w weekend, burze, a wiec pomyslalem sobie, ze warto by bylo, poprobowac swoich sił i sprobowac postrzelac troche zdjec. Tylko teraz nasuwa sie pytanie, jak ? Totalnie nie wiem. Prosze o wasze porady, co i jak, bede bardzo wdzieczny
Być moze pojawil sie taki temat, nie wiem czy uwierzycie, ale wyszukiwarka mi nie dziala, no a jesli juz sie pojawil, to sory
norbertus20 napisał(a):
Ja robiac zdjecia na dluzszych czasach, aby doczekac sie mozliwosci robienia nastepnego, wylaczam odszumianie, i szczerze mowiac, nie widze roznicy, tak ogolem patrzac
A kiedykolwiek sie pytałem ? Moze to dziwne, ale chyba nie mam takowych pixeli
Lajam zapobiegawczo napisał, że warto
bo warto
norbertus20 napisał(a):
Ja chyba bede musial na chybil trafił, chcialem zaopatrzyc sie w wezyk, ale z tego co mi wiadomo to na miejscu go nigdzie nie dostane, a jak mam zamowic z allegro, wezyk wart 20 zł i zaplacic za przesylke 10 zł, to dla mnie jest to bez sensowne
Jak znajde cos takiego po polsku, to spróbuję, chociaz watpie abym byl w stanie zrobic sobie cos takiego Niestety ale nie władam na tyle jezykiem angielskim, abym mogl bez problemu sobie to przetłumaczyć na "swój", i zrobic, tak czy tak, dzieki wielkie
http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-test ... a-10zl.htm
po polsku - co prawda opis jest jak wykonać wężyk do Canona ale pod opisem jest dodatek jak zrobić do Minolty
O! Dzieki bardzo
norbertus20 napisał(a):
O! Dzieki bardzo
Jeśli znajdę taką końcówkę, to się pobawię
Jeszcze takich moich kilka groszy do tego wszystkiego - czasami warto mieć ze sobą filtr ND4 a w jaśniejszy dzień ND8 (jeżeli burza w dzień ma wystąpić). Pod wieczór stosowanie tych filtrów pozwala uwiecznić jedynie wyładowanie atmosferyczne. Dobra rzecz, jeżeli błyska w okolicy nieciekawej i w kadrze będzie "wiela" różnego ustrojstwa, którego mieć nie chcemy...
Wężyk spustowy dobrze jest kupić droższy - tych tańszych zajechałem dwie sztuki i obecnie używam droższy model (cena idzie w parze z wykonaniem i materiałami).