anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Vaio jaki klawisz recovery

ROZWIĄZANE
Jacky__
Poszukiwacz

Sony Vaio jaki klawisz recovery

Jaki klawisz F jest klawiszem recovery

dziekuje za pomoc pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Jeśli nie zostały wcześniej przygotowane płyty Recovery, to trzeba poszukać kogoś życzliwego, kto ma ten sam model i mógł by Ci pożyczyć płyty.

Ewentualnie skontaktować się z VAIO Link i zamówić płyty, przy czym ta opcja jest płatna. Ile to kosztuje niestety nie wiem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć! :slight_smile:

Tuż po włączeniu komputera, podczas gdy na ekranie wyświetla się napis VAIO, naciskaj klawisz F10.

Pozdrawiam!

Jacky__
Poszukiwacz

po wcisnieciu F10 mam komunikat bootmgr is missing i co teraz ??
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Może napisz co się wydarzyło wcześniej...dysk był formatowany?

Jacky__
Poszukiwacz

Własnie niewiem kolega syna był i wgrał mu nowego windowsa i juz było po i chyba to jest przyczyna a jak odzyskac recovery ??

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Jeśli nie zostały wcześniej przygotowane płyty Recovery, to trzeba poszukać kogoś życzliwego, kto ma ten sam model i mógł by Ci pożyczyć płyty.

Ewentualnie skontaktować się z VAIO Link i zamówić płyty, przy czym ta opcja jest płatna. Ile to kosztuje niestety nie wiem.

Jacky__
Poszukiwacz

OK wielkie dzieki za pomoc :slight_smile:

sandrowa-90
Poszukiwacz

Witam mam pewien problem otóż dziś właczyłam komputer i po załadowaniu tapety antyvirusa itd. wyskoczył mi niebieski ekran z tymi o to miałymi napisami :your computer SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION if this is the frist time you'r seen this stop error screen,restart your computer. if this screen appears again, follow these steps: Check to make sure any new hardware or software is properly installed. if this is a new installation, ask your hardware or software manufactur for any windows updates you might need. if problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Distable BIOS memory options such as caching or shadowing. if you need to use safe mode to remove or distable components, restart your computer, press FB to select Advanced startup options , and then select safe mode. Technical information: *** STOP : 0x0000003B ( 0x00000000c0000005 , 0xFFFFF88004 0E916B, 0xFFFFF8800x0000000000000000) *** eamonm. sys - Address FFFFF88004 0E916B base at FFFFF88004 0CF000, 520ceb7e collecting data for crash dump ... initializing disk for crash dump ... Beginning dump of physical memory . Dumping physical memory to disk:100 Phisical memory dump complete. Contact your system admin or technical support group for further assist. błagam o pomoc bo nie wiem co robić 😞 do informatyka moge isc co najmniej za 4 dni z powodu braku funduszy 😞 czy musze zrestartowac komputer ?
brzask_8
Poszukiwacz

WItam !

Czy mogę prosić o informację, czy Vaio Recovery Center można użyć więcej niż raz ? Chodzi mi o to, czy po formacie dysku i ponownej instalacji Windowsa 7 (poprzez Vaio Recovery Center) nadal - w przyszłości - będzie można używać tego sposobu do przywracania ustawień fabrycznych ?

Pozdrawiam,

Ola

profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Cześć Ola,

Przywracanie systemu można wykonywać wiele razy. Nie ma żadnych przeciwwskazań.

Pozdrawiam serdecznie,

Karolina