anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ograniczony dostęp do Wifi Vaio SVF152A29M

ROZWIĄZANE
Nandoz
Poszukiwacz

Ograniczony dostęp do Wifi Vaio SVF152A29M

Witam.

Na początek może przedstawię problem z rozłączaniem się z siecią Wifi . Problem występuje z różną częstotliwością. Czasem rozłącza się 3-4 x na 10 minut czasem 1 x / 2 h . Objawia się to brakiem dostępu do netu . Ikonka pokazuję wykrzyknik , po rozwinięciu - komunikat " ograniczony dostęp do Wifi " . Wystarczy rozłączyć się z połączeniem i połączyć ponownie i działa. Co to może być ? AP`ek jest sprawny hula na nim kilka urządzeń ( stacjonarny , inny lapek , smartfony ) i nic się takiego nie dzieje . 

p.s. to na początek ma jeszcze kilka małych problemów z vaio ,ale ten jest najbardziej irytujący.

Pozdrawiam.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Dzień dobry,

poniżej znajdują się propozycje, które być może rozwiążą problem z kartą sieciową w notebooku Sony.

Proszę upewnić się, że na komputerze są zainstalowane najnowsze sterowniki do karty sieciowej.

Aby to zrobić proszę:

1. wcisnąć przyciski Windows + X
2. wybrać Menedżer urządzeń
3. wybrać Karty sieciowe
4. wybrać poszczególne karty prawym przyciskiem myszy i zaznaczyć: aktualizuj oprogramowanie sterownika
5. po aktualizacji proszę zrestartować komputer

Proszę zaktualizować komputer za pomocą aplikacji VAIO i WINDOWS UPDATE.

Proszę upewnić się, że zainstalowana jest aktualna wersja BIOS.

Proszę sprawdzić aktualizacje dedykowanego programu antywirusowego McAfee.

Jeśli problem pozostanie nierozwiązany, przesyłam linki do stron z informacjami na temat poprawy działania połączenia WiFi:

http://www.sony.pl/support/pl/article/29596/29596

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/30127/kw/

http://community.sony.pl/t5/wskazowki-i-faq-komputery-i-tablety/jak-poprawic-polaczenie-sieci-bezprz...

Zachęcam też do zapoznania się ze sposobami rozwiązań z Wifi zaproponowanymi przez producenta systemu Windows:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/web-networking-help#v1h=win8tab1&v2h=win7tab1&v3h=winvist...

Jeśli powyższe propozycje nie rozwiążą problemu, proszę przeinstalować system.

Przed tą czynnością proszę pozgrywać wszystkie ważne pliki (dokumenty, zdjęcia, filmy, maile, etc.) na nośnik zewnętrzny. Reinstalacja systemu usunie wszystkie programy, pliki i zainstaluje system Windows od początku.

Aby przeinstalować system proszę upewnić się, że notebook jest podłączony do zasilania. Proszę podłączyć baterię. Brak dopływu prądu podczas reinstalacji może uszkodzić komputer.

Poniżej przesyłam link z informacjami na temat sposobu odzyskania systemu oraz opis krok po kroku:

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/24535/kw/

Dodatkowo przesyłam opis jak to zrobić:

1. Proszę upewnić się, że notebook jest wyłączony
2. Proszę wcisnąć przycisk ASSIST
3. Proszę wybrać Start Troubleshooting (Recovery)
4. Proszę wybrać język; jeżeli nie ma języka polskiego proszę wybrać „See more languages” i wybrać język polski.
5. Proszę wybrać opcje klawiatury; jeżeli nie ma języka polskiego proszę wybrać „See more keyboard layouts”.
6. Proszę wybrać „Troubleshoot”
7. Proszę wybrać opcję „Recovery and maintenance”.
8. Proszę wybrać system Windows 8
9. Nastąpi proces przywracania.
10. Proszę wybrać język polski.
11. Opcja pierwsza: "Start recovery wizard” (Uruchom kreatora odzyskiwania).
12. Opcja druga: "Skip rescue" (Pomiń)
13. Proszę postępować zgodnie z poleceniami na ekranie.

Reinstalacja systemu rozpocznie się. Proces może potrwać ok 2-4 godziny.

Po reinstalacji proszę zaktualizować notebook, korzystając z aplikacji Windows Update i Vaio Update.

Po reinstalacji systemu zalecamy utworzenie płyt odzyskiwania systemu, dzięki którym będą Państwo w stanie przywrócić komputer do ustawień fabrycznych w przyszłości.
Na płytach będzie znajdować się system Windows 8 dedykowany modelowi Państwa komputera, bez osobistych dokumentów i aplikacji.

Poniżej przesyłam opis sposobu utworzenia owych płyt:

1. Proszę uruchomić aplikację VAIO CARE wchodząc na pulpit
2. Proszę wcisnąć przycisk Assist.
3. Pojawią się opcje do wyboru z lewej strony proszę wybrać Narzędzia zaawansowane.
4. Odzyskiwanie i przywracanie
5. Odzyskiwanie
6. Utwórz płyty Recovery (proszę postępować zgodnie z komunikatami na ekranie).

Jeśli problem pozostaje nierozwiązany, proszę o wysłanie mi prywatnej wiadomości bądź skontaktowanie się z Sony Support:

Telefon: 801 382 462
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu!

Karolina

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 ODPOW. 13
Nandoz
Poszukiwacz

Dodam ,że system to Windows 8.1 , antywirus odinstalowany i zainstalowany Avira. System zainstalowany 2 raz.Pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

Odinstaluj Internrt Security McAfee wraz z dodatkiem McAfee Parental Control - powinno pomóc.

Zapraszam na VAIOBlog.pl
Nandoz
Poszukiwacz

Nie pomaga. Jakieś inne pomysły ?

robert-p
Nowicjusz

Zapewne chodzi o problem z bramą domyślną – spróbuj - we „właściwościach sieci bezprzewodowej” – zakładce „zabezpieczenia ” – „ustawienia zaawansowane” – włącz opcję „włącz funkcję zgodności ze standardami FIPS”.

Nandoz
Poszukiwacz

Cały czas problem się pojawia.

Myślę ,że poprostu wrócę do starego HP`ka. Z tym jeszcze nie wiem co zrobić . Bardzo załuję ,że nie kupiłem go przez net , bo bym zwrócił .

anagnorisis
Nowicjusz

Czy ktos moze znalazł rozwiązanie?

Ten sam model, ten sam problem. Trochę nie rozumiem dlaczego nie ma żadnego wsparcia technicznego na stronie dla tego modelu. 

karools4
Nowicjusz

Też mam ten sam problem i to już od długiego czasu. Po oddaniu laptopa do serwisu kompletnie nic z tym nie zrobiono. 

profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Dzień dobry,

poniżej znajdują się propozycje, które być może rozwiążą problem z kartą sieciową w notebooku Sony.

Proszę upewnić się, że na komputerze są zainstalowane najnowsze sterowniki do karty sieciowej.

Aby to zrobić proszę:

1. wcisnąć przyciski Windows + X
2. wybrać Menedżer urządzeń
3. wybrać Karty sieciowe
4. wybrać poszczególne karty prawym przyciskiem myszy i zaznaczyć: aktualizuj oprogramowanie sterownika
5. po aktualizacji proszę zrestartować komputer

Proszę zaktualizować komputer za pomocą aplikacji VAIO i WINDOWS UPDATE.

Proszę upewnić się, że zainstalowana jest aktualna wersja BIOS.

Proszę sprawdzić aktualizacje dedykowanego programu antywirusowego McAfee.

Jeśli problem pozostanie nierozwiązany, przesyłam linki do stron z informacjami na temat poprawy działania połączenia WiFi:

http://www.sony.pl/support/pl/article/29596/29596

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/30127/kw/

http://community.sony.pl/t5/wskazowki-i-faq-komputery-i-tablety/jak-poprawic-polaczenie-sieci-bezprz...

Zachęcam też do zapoznania się ze sposobami rozwiązań z Wifi zaproponowanymi przez producenta systemu Windows:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/web-networking-help#v1h=win8tab1&v2h=win7tab1&v3h=winvist...

Jeśli powyższe propozycje nie rozwiążą problemu, proszę przeinstalować system.

Przed tą czynnością proszę pozgrywać wszystkie ważne pliki (dokumenty, zdjęcia, filmy, maile, etc.) na nośnik zewnętrzny. Reinstalacja systemu usunie wszystkie programy, pliki i zainstaluje system Windows od początku.

Aby przeinstalować system proszę upewnić się, że notebook jest podłączony do zasilania. Proszę podłączyć baterię. Brak dopływu prądu podczas reinstalacji może uszkodzić komputer.

Poniżej przesyłam link z informacjami na temat sposobu odzyskania systemu oraz opis krok po kroku:

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/24535/kw/

Dodatkowo przesyłam opis jak to zrobić:

1. Proszę upewnić się, że notebook jest wyłączony
2. Proszę wcisnąć przycisk ASSIST
3. Proszę wybrać Start Troubleshooting (Recovery)
4. Proszę wybrać język; jeżeli nie ma języka polskiego proszę wybrać „See more languages” i wybrać język polski.
5. Proszę wybrać opcje klawiatury; jeżeli nie ma języka polskiego proszę wybrać „See more keyboard layouts”.
6. Proszę wybrać „Troubleshoot”
7. Proszę wybrać opcję „Recovery and maintenance”.
8. Proszę wybrać system Windows 8
9. Nastąpi proces przywracania.
10. Proszę wybrać język polski.
11. Opcja pierwsza: "Start recovery wizard” (Uruchom kreatora odzyskiwania).
12. Opcja druga: "Skip rescue" (Pomiń)
13. Proszę postępować zgodnie z poleceniami na ekranie.

Reinstalacja systemu rozpocznie się. Proces może potrwać ok 2-4 godziny.

Po reinstalacji proszę zaktualizować notebook, korzystając z aplikacji Windows Update i Vaio Update.

Po reinstalacji systemu zalecamy utworzenie płyt odzyskiwania systemu, dzięki którym będą Państwo w stanie przywrócić komputer do ustawień fabrycznych w przyszłości.
Na płytach będzie znajdować się system Windows 8 dedykowany modelowi Państwa komputera, bez osobistych dokumentów i aplikacji.

Poniżej przesyłam opis sposobu utworzenia owych płyt:

1. Proszę uruchomić aplikację VAIO CARE wchodząc na pulpit
2. Proszę wcisnąć przycisk Assist.
3. Pojawią się opcje do wyboru z lewej strony proszę wybrać Narzędzia zaawansowane.
4. Odzyskiwanie i przywracanie
5. Odzyskiwanie
6. Utwórz płyty Recovery (proszę postępować zgodnie z komunikatami na ekranie).

Jeśli problem pozostaje nierozwiązany, proszę o wysłanie mi prywatnej wiadomości bądź skontaktowanie się z Sony Support:

Telefon: 801 382 462
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu!

Karolina

gola78
Poszukiwacz

U mnie również występuje bardzo irytujący problem z rozłączaniem się z siecią Wifi . Problem występuje z różną częstotliwością. Czasem rozłącza się 3-4 x na 10 minut czasem 1 x / 2 h . Objawia się to brakiem dostępu do netu . Ikonka pokazuję wykrzyknik , po rozwinięciu - komunikat " ograniczony dostęp do Wifi " . Wystarczy rozłączyć się z połączeniem i połączyć ponownie i działa.Aczkolwiek niekiedy musze resetować ruter bo samo rozłączanie nie pomaga-tak jakby nie mógł odnaleść sygnału Wifi. Co to może być ? Ruter  jest sprawny hula na nim kilka urządzeń (  , inny lapek , smartfony ) i nic się takiego nie dzieje na innym sprzęcie.Oszaleć idzie z tym problemem,najbardziej upierdliwy jest gdy jesteś na stronach które wymagają ponownego logowania.Bardzo proszę o pomoc jak to naprawić

Posiadam :

notebook/Laptop 15,6" Sony Vaio Fit E i3-3217U/4GB/500/DVD-RW /W in8 biały