anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

profile.country.pl_PL.title
502423131
Początkujący

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?

117 ODPOW. 117
Przema2006
Początkujący

Witaj

Z tego wygląda iż tak - przepraszam ale nie miałem jeszcze czasu przetestować.

Pozdrawiam
Miłego Dnia

profile.country.pl_PL.title
agnieszka505
Początkujący

Wiem, że piszę nie na temat, ale jestem tu nowa i nie do końca rozumiem działania forum, dlatego też chciałam się spytać czy jest możliwość w laptopie SONY VAIO VGN-NW21MF zrobić takie coś, żeby podłączyć klawiaturę z zewnątrz (by nie psuć tej w laptopie) i żeby działała.

mieszk3
Początkujący

Podlacz klawiature pod USB i to wszystko.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mieszk3 napisał(a):

Podlacz klawiature pod USB i to wszystko.

Zgadza się :smileythumbsup:

O ile oczywiście posiadasz tą klawiaturę z wtyczką USB. https://store.kanecal.net/v/vspfiles/photos/CBLP-ZB-USB-B-0.jpg

Bo jeśli masz wersję na PS/2 to będzie potrzebna przejściówka PS/2 > USB. http://ecx.images-amazon.com/images/I/31qmHpp79NL._SL75_SS50_.jpg

Wspominasz o obawach zepsucia klawiatury w swoim laptopie... akurat klawiatura w Vaio to jedna z najlepszych klawiatur na jakich w ogóle przyszło mi pracować i powiem szczerze, że nie zamieniłbym jej na żadną inną. No chyba, że masz zamiar katować ją w jakichś grach to chyba rozsądne wyjście.

Pozdrawiam :)

Korppi
Początkujący

A ktoś bym mógł mi poradzić z instalowaniem sterowników ATI Radeon 5650? Posiadam lapta VPCEB3S1E i niestety, nie mogę zainstalować najnowszych sterowników. Wykorzystuję dla tego VAIO UPDATE manager, zaczyna mi ściągać, lecz gdy już mam 100% i próbuje zainstalować, pisze że się nie udało, i prosi rozpocząć powtórnie ściaganie :? i tak już kilka razy... w czym problem? i prawda, jak to ściągam, w jakim miejscu szukać instalacji? bo jakoś podejrzewam że zbierają się te instalacja i tylko nadarmo zajmują mi HDD...

piotrekk
Początkujący

Lajam napisał(a):

w jakim miejscu szukać instalacji? bo jakoś podejrzewam że zbierają się te instalacja i tylko nadarmo zajmują mi HDD...

Instalki z Vaio update powinny byc na dysku lokalnym C:\Update

kaza19
Początkujący

tutaj znajduje się instrukcja obsługi sterowników ati w wersji 11.2 dla Windowsa 7

Przema2006
Początkujący

Witajcie

Są już nowe sterowniki ATI 11.3 poniżej linki plus link do instrukcji.

WIN7 32 bit 11.3

WIN7 64 bit 11.3

Szczegółowa instrukcja

Ważne - z doświadczenia jakie nabyłem na moim VAIO pliki dla mobilnego ATI ściągnięte bezpośrednio ze strony ATI nie działają prawidłowo.

Dla zainteresowanych co oferują nowe sterowniki itp. itd. AMD Catalyst™ 11.3 Release Notes

Pozdrawiam
Przemek

Przema2006
Początkujący

Witajcie

Ponownie właśnie udało mi się zainstalować nowe sterowniki ATI 11.4, poniżej linki plus link do instrukcji.

WIN7 32 bit 11.4

WIN7 64 bit 11.4

Szczegółowa instrukcja

Ważne - z doświadczenia jakie nabyłem na moim VAIO pliki dla mobilnego ATI ściągnięte bezpośrednio ze strony ATI nie działają prawidłowo.

Dla zainteresowanych co oferują nowe sterowniki itp. itd. AMD Catalyst™ 11.4 Release Notes

Pozdrawiam
Przemek

mieszk3
Początkujący

Wystarczy bezposrednio z ATI (teraz juz AMD), czyli (dla x64) http://www2.ati.com/drivers/mobile/11-4_mobility_vista_win7_64_dd_ccc.exe. Dzialaja ok.