anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

profile.country.pl_PL.title
502423131
Początkujący

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?

117 ODPOW. 117
Krajowy
Początkujący

Sielan napisał(a):

Witam i proszę o pomoc w instalacji najnowszych sterowników nvidii (od 255 wzwyż). Laptop VGN-CS21S, GF 9300M GS, 32-bitowa Vista. Nvidia modder nie zadziałał. W prawdzie zabrnąłem z instalacją dalej niż zwykle, ale w końcu pojawił się komunikat, że zostanie przywrócony poprzedni sterownik.

Sony nie wspiera hackowania sterowników.

oldguest
Początkujący

:smileyarrow:

oldguest
Początkujący

W dyskusji jest sporo napisane, ale najważniejsze jest to że biorąc kilka prestiżowych marek to mogę podać przykłady gdzie jest identycznie. Swoją drogą klientom raczej zależy na stabilności i sprawdzonych rozwiązaniach niż aktualizacji co 2 tygodnie... Można zresztą zobaczyć często informację że sterownik należy zaktualizować bo okazało się że np. przegrzewa układ graficzny. Może po prostu Sony woli uniknąć takich komunikatów prasowych?

Można by czuć się zawiedzionym jeśli by ten nowszy sterownik poprawiał wydajność np. o 10% a czy tak jest? Ja nie mam danych ale podejrzewam że nowsze sterowniki po prostu niewiele by wniosły.

oldguest
Początkujący

urOk napisał(a):

Sony nie pozwala na instalowanie sterowników bezpośrednio od Nvidii (zablokowany jest). Dlaczego ?

Podejrzewam dlatego że:
- sterowniki od nVidii zapewne są modyfikowane tak żeby mogły współpracować np. ze skrótami Vaio, wykrywaniem telewizora itd....
- żeby nie zainstalować takich które np. przegrzeją układ graficzny (a to się zdarzało nVidii).

EOT z mojej strony.

Przema2006
Początkujący

Heja

Bardzo Ci dziękuję za Twoje wypowiedzi odnośnie sterowników ja mam tą "przyjemność" z ATI i na forum toczyłem dyskusję z Panami co mi wmawiali to samo co Tobie, a też wykorzystuję moje VAIO do pracy.

Krew mi się gotuję bo znam się dodatkowo na sprzęcie i nie lubię jak mi ktoś wciska kit.

Ale co zrobić masz rację SONY wprowadza nowe stery jak już nie ma wyjścia. Tak było m.in. z technologią VT i win7 - poczytaj no ręce mi opadają.

Przetestowałem sobie mojego laptopa z UBUNTU i najnowszymi sterami !!! i co o matko mój VAIO się nie ugotował i był naprawdę stabilny --> WOW WOW WOW

Wiesz na Tych pewnie sympatycznych Panów od budowy marki itp. nie ma siły bo i co stawiając się na ich miejscu byś zrobił ?

Nie dadzą Ci nowych sterowników, a z ich pozycji nie załatwią tego w SONY, a racji też nie przyznają bo musieli by Hmm - zmienić pracę - chyba.
Rozmowa to jak bicie o ścianę ty piszesz i pytasz o coś oni o czym innym i tak w kółko - jak rasowi politycy.

Przestałem więc pisać bo nie było już sensu, ale postanowiłem Ci odpisać - nie jesteś odosobniony. Wielu zawiodło się na tej marce. Cóż pozostaje czytać przed zakupem i jeszcze raz czytać i nie wierzyć sprzedawcom ;)

Powodzenia - Pozdrawiam
Przemek

Przema2006
Początkujący

Witaj

Oczywiście z linuxem jest wiadoma sprawa. Ja chciałem sobie sprawdzić w sumie dla siebie czy to co już wiem i co sprawdziłem, przetestowałem, przeczytałem ma pokrycie w nowych sterownikach i na ile są one przydatne :)

Jedno wiem mimo iż była to Beta sterowników oprogramowanie do nazwijmy to obróbki grafiki zadziałało i wszystko chodziło zdecydowanie lepiej niż na domyślnych sterownikach Ubuntu (10.06 64 bit).

Ja kupiłem sobie Sony z powodów, o których pisałem w tamtym temacie - pomyślałem tańsza alternatywa dla Apple.

Cóż jak zwykle z zamiennikami bywa nie ma co albo kupujesz coś dobrego, albo nie i mam za swoje - mamy.

Oczywiście za 5 tyś można było kupić coś innego - cóż uległem urokowi VAIO ... (zastanówmy się ile zapłaciłbyś za kompa do pisania, internetu, emaili i oglądania filmów ?? bo z tego co wynika z pisaniny Panów to tylko można chyba robić na tych VAIO)

Pozdrawiam
Przemek

profile.country.pl_PL.title
pkoni-----
Początkujący

Skorzystaj z VAIO Care, który uruchamisz przyciskiem Assist. Jeśli opcja "One Click Care" nie pomoże proponuje kontakt z VAIO Link: 801 3-VAIO-2, czyli 801-382-462

Przema2006
Początkujący

NVIDIA GEFORCE kolejna odsłona:

Najnowsza wersja sterowników wspiera przyspieszane przez GPU, funkcje Adobe CS5, akcelerację GPU dla Adobe Flash 10.1 zapewniającą płynniejsze odtwarzanie zasobów wideo HD w Internecie, obsługuje OpenGL 3.3, OpenCL 1.0.....

SONY CZEKAMY NA WSPARCIE PLEASE :):):)

I DLA ATI TEŻ PLEASE :):):)

mieszk3
Początkujący

Według mnie nie masz na co liczyc. Sony no mojego modelu (NW) nie wydal od marca zadnej aktualizacji. A bylo ich juz stosunkowo wiele. Zapomnij lepiej o nowym sterze, poza tym tego forum nikt z Sony nie czyta (nikt wladny jakiejs decyzji dodam), takze pisanie tutaj prosb do deweloperow jest bezzasadne. Lepiej poswiec ten swoj czas na szukanie dobrego moda. Nic innego nam, VAIO-wskim uzytkownikom nie zostalo. Oczywiscie zawsze mozesz zadzwonic do VAIO-link, zostanie utworzony ticket, pozniej go przerzuca do kategorii 'abandoned' lub 'ignored' lub 'trash' i po problemie ;)
Pozdrawiam.

PS. Mam to szczescie ze sa dobre mody do kart ATI.

unkas-----
Początkujący

mieszk napisał(a):

PS. Mam to szczescie ze sa dobre mody do kart ATI.

Przykladowo w moim modelu nie ma zadnego problemu z instalowaniem oficjalnych sterownikow ze stron ATI choc posiadam model z innej serii (patrz stopka). Naprawde potrzebujesz moda??

:smileyarrow: Co do moderatorow i specjalistow z SONY na tym forum musze niestety stwierdzic, ze ich wiedza na temat opisywnych tutaj problemow jest znikoma. Ich odpowiedzi ograniczaja sie do:

Zainstaluj VAIO Control Center lub VAIO Event Service (ulubione)
Nie bylo aktualizacji Win7 od SONY nie bedzie dzialac
Brak odzewu

Lub do zasmiecania forum bo zamiast edytowac post tworza nowy:

lio napisał(a):

Sterowniki do VAIO możemy znaleźć na http://www.vaio-link.com" target="_blank

i w nastepnym dodal:

lio napisał(a):

Grafika ATI i NVIDII

...choc nikt wczesniej nic nie odpisal.
:smileyarrow: Wiekszych bzdur nie czytalem :smileyhappy: . Nieliczni zdolali poradzic sobie sami sciagajac potrzebne rzeczy z US_eSupport. Dziwne, ze z ich strony dziala za pierwszym razem,a z EU_eSupprot nie. To niech mi ktorys mondrala z SONY wytlumaczy dlaczego tak jest. Tylko nie tlumaczcie nam , ze "robimy to na wlasna" odpowiedzialnosc bo ja wam powiem, ze niestety nie mamy innego wyjscia. Seria laptopa zostaje ta sama, a chipy i tak Made in China.