Podziel się wrażeniami!
Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?
Niestety nie... te nowe sterowniki nawet po odinstalowaniu uninstalem starych, zgodnie z ich zaleceniem, wykrzacza się w połowie na amen.
A na Nvidia odsyłają do producenta po sterowniki i jest kapota...
To moje pierwsze SONY i ostatnie...! Hardware jest super ale support jak u chińczyków!!!!
Powinni popytać Apple jak to się robi... bo sporo mogliby sie nauczyć...
Jak chce się kasować 9.000zł za laptopa to się powinno dawać suport nico inny niż w tych po 3.000... w Lenovo czy S-F miałem support 48h i jak raz padł mi lap to po 4h działał z powrotem, a w serwisie dostałem kawę i przeprosiny... , o dosyłaniu nowych sterowników podczas przejścia na Vistę nie wspmnę, bo przypadek był podobny... tylko support inny!...
Kiedy Sony wyda nowe sterowniki do kart ATI?
AMD stworzyl nowy program i razem z wersja 10.3 Catalyst zacznie wydawac stery do wersji mobilnych http://sites.amd.com/us/underground/tips/Pages/catalyst-10-3-preview.aspx.
Niestety z tego co przeczytalem w artykule http://pclab.pl/news41337.html wyjatkiem niechlubnym jest Sony.
Dlaczego Sony nie zgadza sie na to, aby AMD wydawal sterowniki do swoich chipow?
No i w takim razie ponawiam pytanie z poczatku postu, kiedy Sony wyda nowe sterowniki?
Pozdrawiam
Witam
mieszk3 napisał(a):
wyjatkiem niechlubnym jest Sony.
Mam model VGN-NW21SF z pazdziernika 2009. Wiec nie sadze aby byl to stary model.
Poza tym nowe sterowniki zwiekszaja wydajnosc, takze to nie jest bez znaczenia.
Poczekam na finalna wersje 10.3 i sprobuje zrobic moda pod moj chip.
mieszk3 napisał(a):
Poza tym nowe sterowniki zwiekszaja wydajnosc, takze to nie jest bez znaczenia.
Lajam napisał(a):
Niekoniecznie zawsze zwiększają wydajność. A jeśli nawet to nie licz na wzrost, który w jakikolwiek odczujesz.
Np. miałem w stacjonarnym komputerze kartę Gainwarda i sterowniki od producenta dawały najlepsze wyniki we wszelkich benchmarkach itp. Upgrade były więc raczej na minus niż na plus.
Poza tym umówmy się - karta jaką masz w laptopie (ATI HD 4570) to nie jest specjalna nowość, ani demon wydajności
Ponieważ kupiliśmy kilka Z-41 zaiste aby rozwiązać problem zakupiliśmy jeden upgrade SONY, który też niewiele pomógł, choć przyznam że więcej funkcji zaczęło na nim działać poprawnie.
Potwierdzę przypuszczenie, iż faktycznie system Windows 7 był instalowany z licencji Korporacyjnej a nie Sony. Nie zmienia to faktu, iż sterowniki zamieszczone na supporcie do Windows 7 powinny współpracować z oficjalnym i legalnym Windows 7 który SONY oficjalnie rekomenduje do tego laptopa. Poniważ zmiana dotyczyła w naszej firmie wszystkich laptopów z Vistą, nie zaobserwowaliśmy takich kłopotów z Lenovo, które jest naszym gównym dostawcą sprzętu i którego sterowniki z supportu instalują się świetnie.
Dodatkowo trudno mi jest zaakceptować jako Gold Microsoft Partner zakup oprogramowania Microsoft od firmy SONY, gdyż otrzymujemy go od Microsoft "prawie" za darmo .
Moim więc zdaniem albo SONY powinno jasno w zakładce WINDOWS 7 zamieścić instrukcję co do kolejności instalacji poszczególnych sterowników jesli koljność sterowników na stronie jest inna niż poprawna lub może stworzyć instaler który by to robił automatycznie...
Zwłaszcza ze dotyczy to laptopa segmentu Premium gdzie stawia sie na jakość a nie cenę...?
Nie sądzę też aby nasi informatycy i programiści nie byli sobie w stanie poradzić z instalacją sterowników w laptopie jeśli są OK.
Byłbym zatem bardzo wdzięczny za wylistowanie poprawnej kolejności instalacji sterowników jeśli ma to wpływ na poprawność instalacji.
pozdrawiam
Krzysztof
Szanowny Moderatorze, Czytelnicy
Jestem użytkownikiem VAIO FW31ZJ i pozwolę się z Tobą nie zgodzić.
Przykład:
Do chwili wydania win 7 Sony blokowało wsparcie VT i nie było tu logicznego uzasadnienia (dało się to odblokować innymi sposobami, ba co więcej działało i to stabilnie, ale pytanie po co tyle kombinować ?), a dla ludzi którzy chcieli korzystać z tej technologii, a byli jednocześnie entuzjastami VAIO był to problem.
Dobrze że wyszedł win 7 bo inaczej wsparcia byśmy się nie doczekali (a użytkownicy prosili, prosili ...).
Polityka wsparcia też jest niezrozumiała wystarczy przyjrzeć się zasobowi jaki daje strona amerykańska, a jaki polska - brak mi słów dla tej porażającej dyskryminacji.
SONY jakiś czas temu poprosiło ATI aby UWAGA nie można było instalować sterowników przez nich wydawanych !!! z tego co czytałem nie było nigdzie podane, aby instalowane przez SONY karty graficzne były inne - specjalnie produkowane dla SONY, nie podano też informacji jakoby sterowniki wypuszczane przez ATI były niedopracowane - przecież to niedorzeczne.
Idąc dalej czy poza wyglądem SONY stosuje w VAIO unikalną technologię w stosunku do innych producentów - odpowiedź brzmi nie.
Nie rozumiem polityki SONY --> stare sterowniki nie wspierają nowego oprogramowania do obróbki nazwijmy to grafiki, multimediów, pdf`ów, flash`a, itd., itp. i nie mówię tu o wspomnianych grach.
Czy 9 miesięcy jakie upłynęły od wydania sterowników to nie jest - to samo mówi za siebie ??
Ten język i uzasadnienia bardzo dobrze znam Szanowny Moderatorze - ponownie bardzo proszę o nie wciskanie nam przysłowiowego kitu.
Jestem użytkownikiem zaawansowanym, znającym się na sprzęcie i mającym wieloletnie doświadczenie w kwestii relacji sprzęt - sterowniki dlatego proszę aby Inżynierowie SONY naprawdę zabrali się do roboty.
Rozumiem iż Inżynierowie chcą dopieścić sterowniki (mam nadzieję iż robią to faktycznie a nie jak w przypadku wspomnianej VT blokują) ale 9 miesięcy !!!
Można mieć obawy co do wielu kwestii związanych z ich pracą ...
Reasumując - fakt, wypuszczanie co chwila sterowników nie ma sensu, lepiej poczekać na godną uwagi wersję i ją dopieścić, ale proszę nie każcie nam czekać zbyt długo bo może się okazać iż wybierzemy inny produkt gdzie wsparcie dopieszcza też i użytkowników.
I naprawdę przestańcie traktować POLSKĘ jako trzeci świat !!!! Mamy najlepszych informatyków na świecie i najlepiej rozwijający się rynek w europie, a no i co więcej nie wkładamy do mikrofalówki kota aby go wysuszyć jak co po niektórzy podobno lepsi od nas ....
Mam nadzieję iż oddział SONY POLSKA postara się
Pozdrawiam
Przemek
Popieram w 100%. Sam wgralem sobie zmodowane sterowniki ATI i dzialaja bez najmniejszego problemu.
Ja miałem podobny (chociaż nie taki sam) problem u siebie, że nie mogłem się podłączyć do nowych urządzeń i nie wykrywało ich. Okazało się, że mam podwójnie zainstalowany sterownik oraz oprogramowanie. Jeden ściągnięty przez Microsoft, drugi przez Vaio. Odinstalowałem jeden robiąc porządek i wszystko dobrze działa. Winą były jakieś konflikty oprogramowań najprawdopodobniej.