Podziel się wrażeniami!
Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?
Co dają Wam najnowsze sterowniki ?
Ulepszone profile dla gier. Poza tym wersja 10.* zwieksza wydajnosc. Wiec co mi szkodzi miec wydajnieszy sprzet kosztem niczego?
mieszk3 napisał(a):
Ulepszone profile dla gier. Poza tym wersja 10.* zwieksza wydajnosc. Wiec co mi szkodzi miec wydajnieszy sprzet kosztem niczego?
Witam.Mam ten sam problem...klikam na ikone bluta i nic...Dodatkowo wyczytałem ze trzeba pobrać sterownik ze strony Sony.Pobrałem , lecz gdy chciałem instalować wyskoczyło mi cos takiego i o co teraz chodzi ?Mój model to : VPCEB1m1e
VPCEB1M1e - nie posiadało Bluetooth'a. W interfejs ten był wyposażony model VPCEB1S1e. To i zastosowany procesor rozróżniało te modele.
To mnie teraz zaskoczyłeś laptop warty 3tys zł i nie ma bluetooth ahaha masakra.No nic dziekuje za info.Ale dziwne jest to ze jest od razu zainstalowany.
Drodzy Czytelnicy
Widzę iż chyba uleciało to co napisałem w moim poście --> nie chodzi mi o gry ( o tym potem).
Programy których używam mogą dzięki nowym sterownikom działać szybciej (wykonywać swoje funkcje) z uwagi na wsparcie karty graficznej, a to jest możliwe przy nowych sterownikach.
Ciekawe iż inni producenci sprzętu nie mają z tym problemu ??
Teraz oo grach. Odczuwam iż użytkownicy deklarujący iż używają sprzętu do grania traktowani są dość dziwnie ? Nie rozumiem.
Proszę mi przytoczyć jakikolwiek dokument SONY mówiący iż dany VAIO nie służy do grania lub jest to w jaki sposób ograniczone.
Kupując VAIO szczególnie z wydajną kartą graficzną liczę iż spełni ona swoja funkcję w pełnym swoim zakresie.
Jeżeli nowe sterowniki zapewniają wzrost wydajności to użytkownicy powinni mieć do nich dostęp inaczej w świadomy sposób producent ogranicza klientom prawo do korzystania z możliwości sprzętu.
Z doświadczenia wiem iż nowe sterowniki to nie tylko wydajność (rozumiana jako możliwość grania przy większej rozdzielczości, większej ilości detali - co przyczynia się iż czerpiemy z tego większą przyjemność a o to właśnie chodzi), ale też i stabilność, mniejsze obciążenie dla sprzętu z uwagi na optymalizacje, a wiec i oszczędność sprzętu i prądu A dodatkowo jak już wspomniałem więcej frajdy. Bo po co kupujemy te cacka ?
Ja czasem gram (teraz czekam na CIV V), ale na moim sprzęcie głównie pracuję i oczekuję od FIRMY i ludzi ją wspierających, pracujących itp. iż zapewnią mi najlepszy sprzęt i najlepsze wsparcie z uwagi na wyjątkowość i elitarność VAIO bez względu na to do czego używam sprzętu.
Wzrost o 1% wydajności bo o to pewnie chodzi. To może i nie wiele, ale jak się wczytacie w specyfikację danego sterownika to jest tam zdecydowanie więcej (ktoś nie odrobił lekcji).
Oczywiście nieoptymalizowany kod na super karcie będzie chodził szybko tylko pytanie jakim kosztem ??
Dlatego upraszczanie, sprowadzanie i argumentowanie wypowiedzi w taki sposób uważam za delikatnie mówiąc brak szacunku dla nas klientów. Dlatego proszę o nie wciskanie kitu i rzetelną wypowiedź.
My użytkownicy mamy prawo do tego, aby wymagać !!!! I nie ważne na jakim jesteśmy poziomie znajomości tematu TO FIRMA posiada laboratoria, inżynierów i środki, aby spełniać nasze wymagania.
Inaczej traci renomę i znika z rynku - podstawy ekonomi biznesu i zdrowego myślenia.
Reasumując --> DO ROBOTY !!!
Pozdrawiam
Przemek
Dokładnie! Nie chodzi mi o gry, ale o stabilnosc wlasnie. Nawet jesli to bedzie te opisane 1% wydajnosci, to chyba nie zaszkodzi? Zerowym kosztem praktycznie. Czasami sobie pogrywam w gierki, bo po to jest komputer. Do pracy i zabawy. Nowe, dopracowane sterowniki to takze wieksza stabilnosc systemu, byc moze takze mniejsze nagrzewanie sie GPU. A jesli moja karta demmonem nie jest (bo nie jest) to 1% wiecej wydajnosci to zawsze cos
Nic nowego, ja mam VGN-NW21SF ktory ma BT, ale juz model VGN-NW21MF (chyba jedna literka roznicy w nazwie) juz nie mial. Masakra! Teraz to juz lodowki maja BT a oni na tym oszczedzaja.
To rzeczywiście jest dziwne, ale na szczęście jest prosta alternatywa w postaci zewnętrznego modułu Bluetooth USB, który wystaje do około 2 mm za złącze przez co nie trzeba go wykładać do przenoszenia laptopa w torbie, a kosztuje naprawdę niedużo.