anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy ktokolwiek jest zadowolony z zakupu laptopa Sony??

mateczek
Użytkownik

Czy ktokolwiek jest zadowolony z zakupu laptopa Sony??

Naszło mnie takie pytanie?? Czy ktokolwiek z użytkowników jest zadowolony z zakupu laptopa Sony??

Bo mi naprawdę ciężko jest znaleźć jakiś pozytwny aspekt tego sprzętu:(

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
roboter73
Poszukiwacz

Ja jestem zadowolony. Coś można by było jeszcze poprawić i dołożyć. Ale tak będzie zawsze - po roku zawsze będą dostępne nowsze i lepsze modele.

Co Ci nie pasi?

ROBERT-73.
Użytkownik

w listopadzie kupiłem vaio 17 cali... przez pół roku chodzlł idealnie.. w maju pojawił sie pierwszy problem.. włączam go a tu system nie wstaje,, czekam 5... czekam 15 minut i nic.. ponoć czekałem za krótko dobiegły mnie take słuchy.. ostatevznie trzeba było wymusić wyłaczenie... od czasu do czasu wychodzą takie "kwiatki" .. czy jestem zadowolony ?..  do maja byłem !!! :slight_smile:

profile.country.PL.title
roboter73
Poszukiwacz

Czasem się tak zdarza, wg mnie to normalne. System się w którymś momencie zwiesza.'Twardy' reset jest konieczny, zwłaszcza jeśli masz dysk SSD. System musi wstać od zera, bo w innym razie SSD ciągle ma w pamięci moment, kiedy system się zablokowł. W przeciągu roku staało mi się tak ze 2-3 razy. Jak dla mnie dramat to nie jest.

ROBERT-73.
Użytkownik

no dla mnie też to wielkim dramatem nie było bo w ostateczności odpalił i to sie liczy.. powiedz mi przyjacielu czy mając zwykły dysk twardy 750 Gb nie powinienem zrobić "fabryki" ?.. 16 czerwca zaktualizowałem do 8.1.. a może czasem trzeba było najpierw odzyskać system a pózniej zrobic ten 8.1.. by nie było podobnych problemów?.. a to co napisałes o ssd też tyczy się zwykłych dysków ?...

weteranka
Poszukiwacz

Jak się przesiadałam 2 lata temu ze stacjonarnego staruszka athlona to mi się wydawało, że strzeli jak rakieta. Nic z tego. Zawalony aplikacjami muli. Wyrzucić wszystko trochę szkoda. Nie wiem co z nakładek sony można bezpiecznie wywalić, więc cierpię. Totalne rozczarowanie. Nawet nowy vpcf23m1e startował wolniej niż leciwe xp. I zamyka się też wolniej. Nie pomaga wyłaczenie we wszystkich aplikacjach automatycznych aktualizacji, przeczyszczenie autostartu,żeby za duzo nie ładował. Muli i już.
kas49.
Użytkownik

Oczywiście ja. Z Vaio VGN-FZ21M. Zakup 2007r. Matryca 15.4 c.X-BLACK LCD. 2GB RAM. Karta gr. NVIDIA Gforce8400MGT. 200GB dysku. Nagrywarka BLURAY COMBO. Procesor Intel Core 2DUO. System Vista, 32 bit. Hdmi, USB,WiFi, Express card 34.,Itd.........
Nie do zdarcia. Nie wodoszczelny, ani szczelny. A używałem go w ponad 30st.C. W kurzu i zapyleniach drobnym piachem. Procesory grzaly się do 100st. C. I nic. Na początku wkurzała mnie Vista. Ale przyzwyczaiłem się. Do tej pory pracuje na nim bywa, iż kilkanaście godzin dziennie. Reinstalowalem system dwa razy. Dołożyłem 500 GB zewnętrznego dysku. A czyści mi system Norton. I jestem zadowolony. Nie mam zamiaru wymieniać na nowy, żadnej innej firmy.
Natomiast użytkuję także od nie dawna; Tablet Xperia Z, i Smartfon Xperia Z1. I jestem bardzo NIEZADOWOLONY!. Pisałem tu w postach dlaczego. Pora na wnioski. Na różnych forach wyczytałem, iż laptopy VGN FZ, to ostatnie za które można SONY pochwalić. O ile nie ostatnie produkty tej firmy uważane za niezawodne. Później zaczęła się masówka. Za to z ostrą totalną reklmą. Na którą ja dałem się nabrać, motywując siędo zakupu doświadczeniem z VAIO VGN. Pozdrawiam
ROBERT-73.
Użytkownik

czyli wychodzi na to że co stare i starsze to niezawodne !..  weteranka może przeskanuj go antywirusem.. mi ostatnio wolno odpalał system.. antywirus znalazł troche syfu.. i pomogło... też bym wywalił troche aplikacji ale nie wiem które 😞

kas49.
Użytkownik

W tej chwili jestem poza swoim Vaio. Piszę tego posta na tablecie XperiaZ i juz mnie ponosi, bo nie da się edytować. Zaraz się zawiesza po kliknięciu opcji. I tak w kółko są problemy z softem. A chciałem dopisać, że dwukrotnie czyscilem laptop w środku. Czasami to pomaga. Pozdro.
mare37
Użytkownik

Jak najdalej od laptopów sony vaio. Miałem 1521 dotyk i szajs jakich wiele. Wieczne problemy z oprogramowaniem, zawsze coś nie działało pomimo nowych sterowników. Teraz mam toshibe za pół ceny vaio 17 cali fhd P7200 wykonanie super, obraz piekny a nie jakiś ekran zwykły dziad głośniki piekne HK i dziala wszystko bez zająknięcia a dałem 2500.  Nigdy wiecej vaio.