Podziel się wrażeniami!
Naszło mnie takie pytanie?? Czy ktokolwiek z użytkowników jest zadowolony z zakupu laptopa Sony??
Bo mi naprawdę ciężko jest znaleźć jakiś pozytwny aspekt tego sprzętu:(
Ja jestem zadowolony. Coś można by było jeszcze poprawić i dołożyć. Ale tak będzie zawsze - po roku zawsze będą dostępne nowsze i lepsze modele.
Co Ci nie pasi?
w listopadzie kupiłem vaio 17 cali... przez pół roku chodzlł idealnie.. w maju pojawił sie pierwszy problem.. włączam go a tu system nie wstaje,, czekam 5... czekam 15 minut i nic.. ponoć czekałem za krótko dobiegły mnie take słuchy.. ostatevznie trzeba było wymusić wyłaczenie... od czasu do czasu wychodzą takie "kwiatki" .. czy jestem zadowolony ?.. do maja byłem !!!
Czasem się tak zdarza, wg mnie to normalne. System się w którymś momencie zwiesza.'Twardy' reset jest konieczny, zwłaszcza jeśli masz dysk SSD. System musi wstać od zera, bo w innym razie SSD ciągle ma w pamięci moment, kiedy system się zablokowł. W przeciągu roku staało mi się tak ze 2-3 razy. Jak dla mnie dramat to nie jest.
no dla mnie też to wielkim dramatem nie było bo w ostateczności odpalił i to sie liczy.. powiedz mi przyjacielu czy mając zwykły dysk twardy 750 Gb nie powinienem zrobić "fabryki" ?.. 16 czerwca zaktualizowałem do 8.1.. a może czasem trzeba było najpierw odzyskać system a pózniej zrobic ten 8.1.. by nie było podobnych problemów?.. a to co napisałes o ssd też tyczy się zwykłych dysków ?...
czyli wychodzi na to że co stare i starsze to niezawodne !.. weteranka może przeskanuj go antywirusem.. mi ostatnio wolno odpalał system.. antywirus znalazł troche syfu.. i pomogło... też bym wywalił troche aplikacji ale nie wiem które 😞
Jak najdalej od laptopów sony vaio. Miałem 1521 dotyk i szajs jakich wiele. Wieczne problemy z oprogramowaniem, zawsze coś nie działało pomimo nowych sterowników. Teraz mam toshibe za pół ceny vaio 17 cali fhd P7200 wykonanie super, obraz piekny a nie jakiś ekran zwykły dziad głośniki piekne HK i dziala wszystko bez zająknięcia a dałem 2500. Nigdy wiecej vaio.