Podziel się wrażeniami!
Zakupiłem ta wieże, ale powiem szczerze, że to jest coś żałosnego.
Wieża uruchamia się z 7 sekund ciągle migając please wait, po wrzuceniu płyty miga kolejne 7 sekund wypisując reading czy to są jakieś jaja? Mam czekać 15 sekund aż usłyszę muzykę? Wyłaczanie trwa podobnie.
Jakośc dźwięku przeciętna, jakość radia nędzna. Żadnych trybów equalizera tylko treble i bass. BT działa poprawnie, ale jakośc słaba. Mam porównanie do miniwieży cmt to nie ma porównania w jakości dźwięku. Normalna wieżyczka na parapet do biura. Jestem rozczarowany bublem.
O ile mogę zrozumieć narzekanie na długi czas uruchomienia o tyle nijak nie potrafię zrozumieć narzekania na jakość dzwięku, ja kupując sprzęt audio najpierw udaje się do sklepu i spr czy jakość dzwięku mi odpowiada. Jakość radia zależy od zasięgu i anteny podłączonej do urządzenia. A z "Normalna wieżyczka na parapet do biura" zgodzę się w 100% nie ma cudów za mniej niż tysiąc złotych nie ma sprzętu z dobrą jakością dzwięku.
Pawełku (jeśli szymański to twoje nazwisko to jesteśmy jak rodzina). Od wielu lat korzystam ze sprzętu audio i nie kupuje czegoś czego nie posłucham. Miałem diore radmora technicsa i to naprawdę grało. Niestety w sklepach mamy mozliwość odsłuchu cd lub pendrive z radiem gorzej. Nie chodzi o to, że antena nie łapie sygnału, bo łapie idealnie, ale chodzi o to, że jakość dźwięku jest słaba. Antena jest wbudowana i na to wpływu nie mamy. Sygnał mam bardzo dobry, bo aglomeracja. W sklepie słuchałem tylko z pendriva. Wcześniej kupiłem Panasonica pmx7, bo wydawało mi się w sklepie, że grał lepiej niż inne, ale grał jeszcze gorzej choć miał wiecej możliwości ustawień. Jeśli kupie wieże do sypialni to chciałbym, żeby miała ostre wysokie przy niskim odsłuchu a tego nie ma ani sony ani panas. Mam wieże sony cmt-ne5, która gra super i kosztowała znacznie mniej, tak więc nie przesadzajmy, że coś niżej tysiąca nie będzie grało dobrze. Jest jakiś problem ze sprzetem audio. Wystarczy poczytać co się dzieje z denonem. Zależało mi na bluetooth gdyby nie to to zakupiłbym yamahe 332. Na szczęscie mam dobry duzy amplituner yamahy i jamo do posłuchania, ale nie po to wydaje osiemset złotych, żeby się denerwować. Teraz rozumiem kolege, który kupił sbt300 i sprzedał po tygodniu na aukcji.
Radio w pl ogólnie jest podłej jakości ja mam sprzęt Technicsa mieszkam w samym centrum Warszawy i dopiero po podpięciu zewnętrznej anteny łapie radio więc z zasięgiem też różnie bywa co do sprzętu ja już dawno doszedłem do wniosku, że mini i mikro wieże do niczego się nie nadają prędzej w sypialni postawiłbym jakiś amplituner i dwa porządne monitory odsłuchowe.
Nie ma tyle miejsca Najlepiej by pasowało, żebym wsadził tam swoje jamo x550 tylko one mają 280W maks :)) Zobaczymy. Na razie posłucham tego a jak się znudzi to do odsprzedaży.