anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

uszkodzony pixel w KDL-40L4000

profile.country.pl_PL.title
bebico
Nowicjusz

uszkodzony pixel w KDL-40L4000

witam! posiadam tv KDL-40L4000. jakis czas tamu pojawil mi sie uszkodzony subpixel. czy cos takiego moge reklamowac czy wada jest za mala ?

10 ODPOW. 10
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

tego typu sprawy może ocenić jedynie serwis. Ten również podchodzi do indywidualnie do pixeli, ponieważ mogę się one uszkadzać na różne sposoby. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie.

vinci77
Poszukiwacz

subpixel będzie ciężko zareklamować, jeżeli zdecydujesz się na długi proces naprawczy może ci się udać wymusić wymianę matrycy. z doświadczenia wiem że druga będzie jeszcze gorsza.
Zimny_
Użytkownik

Nie wiem czy są jeszcze matryce do L4000, jeśli nie ma, a tv jest na gwarancji, w grę wchodziłaby wymiana na nowy model. Z tego co się orientuję, ale też nie jestem serwisantem.

Mylagos
Użytkownik

Każda taka usterka jest z reguły rozpatrywana indywidualnie tak jak wspomniał o tym Zimny. Od siebie mogę dodać, że jeden subpixel może być naprawdę cieżko zreklamować ( jest to dosyć mała usterka i może być za mała do reklamacji), więc naprawdę wszystko zależy od opinii serwisantów.

Zimny_
Użytkownik

Zgadzam się, ale wszystko zależy jak on świeci. Nie ma reguły w tym przypadku.

bebico
Nowicjusz

tak to wyglada20130809_224626.jpeg

Mylagos
Użytkownik

Taki uszkodzony pixel może być drażliwy, ale to tylko technik oceni czy wymienią Ci. Tutaj na forum raczej nie znajdziesz serwisanta, który by ocenił Ci to. Tak więc krótko - umów się z serwisem na wizytę i bądź dobrej myśli, może ocena będzie po Twojej myśli.

Ważna jest jednak inna spraw - czy telewizor jest na gwarancji ?

bebico
Nowicjusz

tak - bralem go w okresie gdy byla promocja Gwarancja Extra na 5 lat i jeszcze do listopada jest wazna 🙂

Mylagos
Użytkownik

W takim razie, umawiaj się z technikiem :thumbsup:

Tu znajdziesz kontakt do biura obsługi:
http://www.sony.pl/support/pl/contacts/tvhc

Ciekawi mnie jaka będzie ocena tej usterki :wink:

Daj znać co z tego wyniknęło.