Podziel się wrażeniami!
witam! posiadam tv KDL-40L4000. jakis czas tamu pojawil mi sie uszkodzony subpixel. czy cos takiego moge reklamowac czy wada jest za mala ?
Witaj,
tego typu sprawy może ocenić jedynie serwis. Ten również podchodzi do indywidualnie do pixeli, ponieważ mogę się one uszkadzać na różne sposoby. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie.
Nie wiem czy są jeszcze matryce do L4000, jeśli nie ma, a tv jest na gwarancji, w grę wchodziłaby wymiana na nowy model. Z tego co się orientuję, ale też nie jestem serwisantem.
Każda taka usterka jest z reguły rozpatrywana indywidualnie tak jak wspomniał o tym Zimny. Od siebie mogę dodać, że jeden subpixel może być naprawdę cieżko zreklamować ( jest to dosyć mała usterka i może być za mała do reklamacji), więc naprawdę wszystko zależy od opinii serwisantów.
Zgadzam się, ale wszystko zależy jak on świeci. Nie ma reguły w tym przypadku.
tak to wyglada
Taki uszkodzony pixel może być drażliwy, ale to tylko technik oceni czy wymienią Ci. Tutaj na forum raczej nie znajdziesz serwisanta, który by ocenił Ci to. Tak więc krótko - umów się z serwisem na wizytę i bądź dobrej myśli, może ocena będzie po Twojej myśli.
Ważna jest jednak inna spraw - czy telewizor jest na gwarancji ?
tak - bralem go w okresie gdy byla promocja Gwarancja Extra na 5 lat i jeszcze do listopada jest wazna 🙂
W takim razie, umawiaj się z technikiem
Tu znajdziesz kontakt do biura obsługi:
http://www.sony.pl/support/pl/contacts/tvhc
Ciekawi mnie jaka będzie ocena tej usterki
Daj znać co z tego wyniknęło.