Podziel się wrażeniami!
Posiadam:
1. Telewizor Sony KDl-40ex501
2. Kino domowe Sony DAV-Tz140
3. Laptop Asus R500V
Podłączyłem Laptopa z TV kablem HDMI, a telewizor z kinem domowym kablem HDMI oraz euro.
Włączam film na laptopie i obraz jest na TV, ale dźwięk jest tylko na laptopie.
Jak odtwarzam film przez USB z kina domowego do jest obraz i dźwięk, normalnie dzwięk z TV jest na kinie (przy oglądania np TVP1)
Jak prawidłowo podłączyć to wszytsko żeby dźwięk z laptopa był na kinie a obraz na TV
Z góry dziękuję za pomoc:)
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
Laptop z TV przez HDMI. (aby dźwięk z laptopa pojawił się w TV musisz zmienić właściwości dźwięku w komputerze - prawy klik na ikonce głośniczka przy zegarze w prawym dolnym rogu ekranu > Urządzenia do odtwarzania > zaznaczasz ptaszkiem "Cyfrowe urządzenie wyjściowe (HDMI)" zamiast Głośniki/Słuchawki > klikasz OK i już powinno być słychać w TV)
Telewizor z kinem...tu nie wiem bo szczerze mówiąc nie miałem z tym kinem nigdy do czynienia.
Ze specyfikacji wynika, że nie ma tam szału z ilością wejść. Najprościej podłączyć dźwięk poprzez wyjście słuchawkowe z telewizora, a wejście 2xRCA w kinie domowym. Tyle, że to będzie tylko stereo.
Pozdrawiam
Witaj,
Laptop z TV przez HDMI. (aby dźwięk z laptopa pojawił się w TV musisz zmienić właściwości dźwięku w komputerze - prawy klik na ikonce głośniczka przy zegarze w prawym dolnym rogu ekranu > Urządzenia do odtwarzania > zaznaczasz ptaszkiem "Cyfrowe urządzenie wyjściowe (HDMI)" zamiast Głośniki/Słuchawki > klikasz OK i już powinno być słychać w TV)
Telewizor z kinem...tu nie wiem bo szczerze mówiąc nie miałem z tym kinem nigdy do czynienia.
Ze specyfikacji wynika, że nie ma tam szału z ilością wejść. Najprościej podłączyć dźwięk poprzez wyjście słuchawkowe z telewizora, a wejście 2xRCA w kinie domowym. Tyle, że to będzie tylko stereo.
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź, Chyba jednak źle podałem model kina domowego - z wyjść ma ono tylko 1xEuro oraz 1xhdmi, Jak podłączę laptopa do TV to dźwięk jest ale jak zrobić żeby przy podłączeniu laptopa, kina i Tv dźwięk z laptopa był na kinie? Czy to jest w ogóle możliwe przy tym kinie?
Interesują nas WEJŚCIA audio w kinie.
Zerknij na tył i napisz co tam masz.
Jeśli chcesz mieć koniecznie dźwięk z laptopa w kinie (a przesłany z TV do kina - tu pewnie krótki kabel 1,5 wystarczy) musisz wyjść przez wyjście słuchawkowe w laptopie i podłączyć się do kina. Tam na 99% masz wejście stereo (białe i czerwone gniazdko Audio IN). Potrzbeujesz więc kabla Mini Jack (3.5mm) na 2 x cinch (RCA)
Źródło zdjęcia: alejka.pl/gembird
Witam,
Posiadam:
- TV: SONY Kdl-40ex501
- kino domowe sony DAV TZ230 (posiada dwa wyjścia: HDMI OUT oraz EURO AV (Output to TV)
- laptopa ASUS R500W
Jak podłączyć (o ile się da, bo próbuje ale nie wychodzi mi...) w/w sprzęty, że jak włącze coś na laptopie to obraz będzie na TV a dźwięk na kinie domowym.
Obecnie nie mam dźwięku (laptop z TV hdmi oraz kino z TV hdmi + euro)
Jak wyłączę kino do dźwięk mam na TV.
Dźwięk z TV mam na kinie domowym bez podłączonego laptopa.
Z góry dziękuję za pomoc:)