anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV + Laptop + Kino domowe = problem z dźwiękiem

ROZWIĄZANE
Darek1986
Poszukiwacz

TV + Laptop + Kino domowe = problem z dźwiękiem

Posiadam:

1. Telewizor Sony KDl-40ex501

2. Kino domowe Sony DAV-Tz140

3. Laptop Asus R500V

Podłączyłem Laptopa z TV kablem HDMI, a telewizor z kinem domowym kablem HDMI oraz euro.

Włączam film na laptopie i obraz jest na TV, ale dźwięk jest tylko na laptopie.

Jak odtwarzam film przez USB z kina domowego do jest obraz i dźwięk, normalnie dzwięk z TV jest na kinie (przy oglądania np TVP1)

Jak prawidłowo podłączyć to wszytsko żeby dźwięk z laptopa był na kinie a obraz na TV

Z góry dziękuję za pomoc:)

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Laptop z TV przez HDMI. (aby dźwięk z laptopa pojawił się w TV musisz zmienić właściwości dźwięku w komputerze - prawy klik na ikonce głośniczka przy zegarze w prawym dolnym rogu ekranu > Urządzenia do odtwarzania > zaznaczasz ptaszkiem "Cyfrowe urządzenie wyjściowe (HDMI)" zamiast Głośniki/Słuchawki > klikasz OK i już powinno być słychać w TV)

Telewizor z kinem...tu nie wiem bo szczerze mówiąc nie miałem z tym kinem nigdy do czynienia. :thinking:

Ze specyfikacji wynika, że nie ma tam szału z ilością wejść. Najprościej podłączyć dźwięk poprzez wyjście słuchawkowe z telewizora, a wejście 2xRCA w kinie domowym. Tyle, że to będzie tylko stereo. 

Pozdrawiam :slight_smile:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Laptop z TV przez HDMI. (aby dźwięk z laptopa pojawił się w TV musisz zmienić właściwości dźwięku w komputerze - prawy klik na ikonce głośniczka przy zegarze w prawym dolnym rogu ekranu > Urządzenia do odtwarzania > zaznaczasz ptaszkiem "Cyfrowe urządzenie wyjściowe (HDMI)" zamiast Głośniki/Słuchawki > klikasz OK i już powinno być słychać w TV)

Telewizor z kinem...tu nie wiem bo szczerze mówiąc nie miałem z tym kinem nigdy do czynienia. :thinking:

Ze specyfikacji wynika, że nie ma tam szału z ilością wejść. Najprościej podłączyć dźwięk poprzez wyjście słuchawkowe z telewizora, a wejście 2xRCA w kinie domowym. Tyle, że to będzie tylko stereo. 

Pozdrawiam :slight_smile:

Darek1986
Poszukiwacz

Dziękuję za odpowiedź, Chyba jednak źle podałem model kina domowego - z wyjść ma ono tylko 1xEuro oraz 1xhdmi, Jak podłączę laptopa do TV to dźwięk jest ale jak zrobić żeby przy podłączeniu laptopa, kina i Tv dźwięk z laptopa był na kinie? Czy to jest w ogóle możliwe przy tym kinie?  

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Interesują nas WEJŚCIA audio w kinie. 

Zerknij na tył i napisz co tam masz.

Jeśli chcesz mieć koniecznie dźwięk z laptopa w kinie (a przesłany z TV do kina - tu pewnie krótki kabel 1,5 wystarczy) musisz wyjść przez wyjście słuchawkowe w laptopie i podłączyć się do kina. Tam na 99% masz wejście stereo (białe i czerwone gniazdko Audio IN). Potrzbeujesz więc kabla Mini Jack (3.5mm) na 2 x cinch (RCA)

gembird-kabel-3-5mm-mini-jack-2x-chinch-0-2m-cca-458-0-2_0_b.jpg

Źródło zdjęcia: alejka.pl/gembird

Darek1986
Poszukiwacz

Witam,

Posiadam:

- TV: SONY Kdl-40ex501

- kino domowe sony DAV TZ230 (posiada dwa wyjścia: HDMI OUT oraz EURO AV (Output to TV)

- laptopa ASUS R500W

Jak podłączyć (o ile się da, bo próbuje ale nie wychodzi mi...) w/w sprzęty, że jak włącze coś na laptopie to obraz będzie na TV a dźwięk na kinie domowym. 

Obecnie nie mam dźwięku (laptop z TV hdmi oraz kino z TV hdmi + euro)

Jak wyłączę kino do dźwięk mam na TV.

Dźwięk z TV mam na kinie domowym bez podłączonego laptopa.

Z góry dziękuję za pomoc:)