anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kod aktywacji telewizor KDL-32W656a

ROZWIĄZANE
sunrise709
Poszukiwacz

Kod aktywacji telewizor KDL-32W656a

Witam.
Mam problem ze znalezieniem kodu aktywacyjnego, który umożliwiłby mi aktywację telewizora SONY KDL-32W656a. Próbowałam znaleźć już tu jakieś informacje, jednak nic z tego. Nigdzie wcześniej go nie rejestrowałam, a po naciśnięciu przycisku HOME nie mam osobnej zakładki SEM. W zwykłych opcjach, w zakładce Sieć też nigdzie nie widzę opcji, które umożliwiły mi poznanie tego kodu.
No cóż, może coś pominęłam, ale byłabym wdzięczna za pomoc :wink:

Pozdrawiam

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Rozumiem, że połączenie internetowe już masz skonfigurowane (bezprzewodowe/przewodowe). Jeśli tak naciśnij przycisk HOME, a następnie wybierz opcję [Ustawienia] → [Sieć] → [Odśwież zawartość internetową].

Następnie na pilocie naciśnij przycisk SEN tam gdzieś powinien pojawić się kod aktywacji.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

beniuasia
Użytkownik

Kod Ci sie pojawi kiedy wejdziesz np. na Qello lub inny serwis wymagający rejestracji. Wchodzisz np. na kompie na stronę  https://account.sonyentertainmentnetwork.com/liquid/login.action , klikasz aktywuj TV i wpisujesz kod podany np. na Qello. Pojawi się pytanie czy chcesz podać dane rachunku, klikasz przykładowo nie i pojawia się prośba o podanie PIN-u, 5 dowolnych cyfr. Po jego utworzeniu masz aktywowany TV.

Pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Rozumiem, że połączenie internetowe już masz skonfigurowane (bezprzewodowe/przewodowe). Jeśli tak naciśnij przycisk HOME, a następnie wybierz opcję [Ustawienia] → [Sieć] → [Odśwież zawartość internetową].

Następnie na pilocie naciśnij przycisk SEN tam gdzieś powinien pojawić się kod aktywacji.

Pozdrawiam

sunrise709
Poszukiwacz

A gdzie dokładnie?
Po zrobieniu według zaleceń, po naciśnięciu SEN pojawia mi się jedynie ponad 250 aplikacji... Po uruchomieniu którejś z nich, czy jak?

beniuasia
Użytkownik

Kod Ci sie pojawi kiedy wejdziesz np. na Qello lub inny serwis wymagający rejestracji. Wchodzisz np. na kompie na stronę  https://account.sonyentertainmentnetwork.com/liquid/login.action , klikasz aktywuj TV i wpisujesz kod podany np. na Qello. Pojawi się pytanie czy chcesz podać dane rachunku, klikasz przykładowo nie i pojawia się prośba o podanie PIN-u, 5 dowolnych cyfr. Po jego utworzeniu masz aktywowany TV.

Pozdrawiam.

maszyma88
Poszukiwacz

Witam,

na moim pilocie nie ma przycisku SEN, TV z 2012 roku.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Proszę podaj model TV.

Pozdrawiam