Podziel się wrażeniami!
Przeglądałam wczoraj z narzeczonym gamę kamer handycam na stronie internetowej sony i postanowiliśmy wspólnie złożyć się na taki sprzęcik. Problem tkwi w tym, że jesteśmy całkowitymi amatorami i potrzebna nam pomoc osób bardziej doświadczonych w tym temacie. Jesteśmy młodzi, często jeździmy spontanicznie na różne wycieczki czy imprezki i fajnie gdybyśmy mogli uwiecznić jakoś te chwile. Ile kasy potrzeba? Co nam doradzicie? Jakie modele brać pod uwagę?
Jednom wnuką, czy dwą wnuką?Alcazar napisał(a):
zawsze jest co wnuką opowiadać
Alcazar napisał(a):
ah Ci klienci , kamera pewnie HD
Alcazar napisał(a):
ale czytać już nie umie, przykre...
Nie liczyłam na tak szybki odzew z waszej strony, ale dzięki wielkie za chęć pomocy Co do naszego budżetu to myślę, że po 2 tysiące każde z nas wyłoży tak więc ogólnie szukać będziemy czegoś do 4 tysięcy złotych.
A jeśli tak pół na pół?profi napisał(a):
Warto również napisać o samym przeznaczeniu czy częściej będą nagrywane plenery czy też raczej w pomieszczeniach...
26-27 m to kawał głębokości. Ładnie, że tyle wytrzymała. Fajna sprawa te pokrowce, nie wiem czy sobie nie sprawię. Na pewno nie na ten rok, już chyba nie będę miał okazji przetestować.
A instrukcje to czyta chyba tylko malutki odsetek konsumentów..
Takie coś by nam odpowiadało. Fajny jest ten model cx350 czy jeszcze warto się za czymś rozejrzeć? Chyba pora złożyć wizytę w Centrum Sony.profi napisał(a):
Zobacz w salonie/sklepie cx350 (jak leży w dłoni, obsługa etc.) dobra kamerka, jeśli pochodzicie po sklepach to wystarczy jeszcze na dodatkowe akcesoria: statyw czy też dodatkowy akumulator.
Trochę powyżej budżetu możesz zobaczyć Sony HDR-CX550VE ale pamiętaj, że na żadne dodatkowe akcesoria już nie starczy, ale kamerka zacna. Wizyta w salonie jak najbardziej na miejscu, na spokojnie sprawdź, która lepiej będzie w dłoni leżeć, obsługę, wagę to wszystko ma znaczenie.
W warszawskich SC (nie wiem jak w innych) do końca sierpnia jest fajna promocja - przy zakupie dowolnego produktu (oprócz Vaio i PS) dostajesz 15% jego wartości jako zniżkę na kolejny produkt. Przy 4,5tys mamy 675zł do wydania - styknie na dodatkowe aku NP-FV50(w zestawie z torbą) i statyw VCT-AV50.
Dobrze wiedzieć, dzięki i wygląda na to, że muszę się pospieszyć bo wrzesień już nas goni. A przy okazji zerknę jeszcze na Sony HDR-CX550VE i porównam sobie wszystko już na żywo.sadam napisał(a):
W warszawskich SC (nie wiem jak w innych) do końca sierpnia jest fajna promocja - przy zakupie dowolnego produktu (oprócz Vaio i PS) dostajesz 15% jego wartości jako zniżkę na kolejny produkt.
15% - fajna promocja. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej....
Zimny napisał(a):
15% - fajna promocja. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej....