anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kamery handycam (warto nabyć??)

beata_j1987
Początkujący

kamery handycam (warto nabyć??)

Przeglądałam wczoraj z narzeczonym gamę kamer handycam na stronie internetowej sony i postanowiliśmy wspólnie złożyć się na taki sprzęcik. Problem tkwi w tym, że jesteśmy całkowitymi amatorami i potrzebna nam pomoc osób bardziej doświadczonych w tym temacie. Jesteśmy młodzi, często jeździmy spontanicznie na różne wycieczki czy imprezki i fajnie gdybyśmy mogli uwiecznić jakoś te chwile. Ile kasy potrzeba? Co nam doradzicie? Jakie modele brać pod uwagę?

27 ODPOW. 27
spolnemesis1paejw
Początkujący

Alcazar napisał(a):

zawsze jest co wnuką opowiadać

Jednom wnuką, czy dwą wnuką? :c34 :P

oldguest
Początkujący

Alcazar napisał(a):

ah Ci klienci , kamera pewnie HD

Klient XR520 zostawił na brzegu... w obudowie była stara na DV-kę...

Alcazar napisał(a):

ale czytać już nie umie, przykre...

Proszę nie osądzać klienta zrobił to z premedytacją ponieważ nie ma dostępnych już marinepacków do kamer i wcale nie ubolewał nad tym, a do tego zawstydził pewnych turystów z Rosji którzy pokazując palcem na obudowę mówili coś w stylu "plastic" i stukali się w czoło jak zobaczyli na brzegu nagrania (z tych 26m) to zmienili zdanie i mówili "good plastic" :c34

Ps. Nikogo nie zachęcam to taka ciekawostka.

profi-----
Początkujący

Nie liczyłam na tak szybki odzew z waszej strony, ale dzięki wielkie za chęć pomocy :c37 Co do naszego budżetu to myślę, że po 2 tysiące każde z nas wyłoży tak więc ogólnie szukać będziemy czegoś do 4 tysięcy złotych.

profi napisał(a):

Warto również napisać o samym przeznaczeniu czy częściej będą nagrywane plenery czy też raczej w pomieszczeniach...

A jeśli tak pół na pół? :|

Zobacz w salonie/sklepie cx350 (jak leży w dłoni, obsługa etc.) dobra kamerka, jeśli pochodzicie po sklepach to wystarczy jeszcze na dodatkowe akcesoria: statyw czy też dodatkowy akumulator.

CS Bielsko test na 26m ciekawy :shock: chociaż nie wiem czy sam bym się odważył na taki :)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

26-27 m to kawał głębokości. Ładnie, że tyle wytrzymała. Fajna sprawa te pokrowce, nie wiem czy sobie nie sprawię. Na pewno nie na ten rok, już chyba nie będę miał okazji przetestować.
A instrukcje to czyta chyba tylko malutki odsetek konsumentów..

beata_j1987
Początkujący

profi napisał(a):

Zobacz w salonie/sklepie cx350 (jak leży w dłoni, obsługa etc.) dobra kamerka, jeśli pochodzicie po sklepach to wystarczy jeszcze na dodatkowe akcesoria: statyw czy też dodatkowy akumulator.

Takie coś by nam odpowiadało. Fajny jest ten model cx350 czy jeszcze warto się za czymś rozejrzeć? Chyba pora złożyć wizytę w Centrum Sony.

profi-----
Początkujący

Trochę powyżej budżetu możesz zobaczyć Sony HDR-CX550VE ale pamiętaj, że na żadne dodatkowe akcesoria już nie starczy, ale kamerka zacna. Wizyta w salonie jak najbardziej na miejscu, na spokojnie sprawdź, która lepiej będzie w dłoni leżeć, obsługę, wagę to wszystko ma znaczenie.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W warszawskich SC (nie wiem jak w innych) do końca sierpnia jest fajna promocja - przy zakupie dowolnego produktu (oprócz Vaio i PS) dostajesz 15% jego wartości jako zniżkę na kolejny produkt. Przy 4,5tys mamy 675zł do wydania - styknie na dodatkowe aku NP-FV50(w zestawie z torbą) i statyw VCT-AV50.

beata_j1987
Początkujący

sadam napisał(a):

W warszawskich SC (nie wiem jak w innych) do końca sierpnia jest fajna promocja - przy zakupie dowolnego produktu (oprócz Vaio i PS) dostajesz 15% jego wartości jako zniżkę na kolejny produkt.

Dobrze wiedzieć, dzięki :c22 i wygląda na to, że muszę się pospieszyć bo wrzesień już nas goni. A przy okazji zerknę jeszcze na Sony HDR-CX550VE i porównam sobie wszystko już na żywo.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

15% - fajna promocja. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej....

beata_j1987
Początkujący

Zimny napisał(a):

15% - fajna promocja. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej....

Ile to przydatnych rzeczy można się dowiedzieć na forum :smileythumbsup: Ja już jutro jadę do SC więc być może uda mi się jeszcze załapać na tą zniżkę. Póki co jednak staram się nie nastawiać żeby nie zapeszyć zakupu. Odezwę się po weekendzie, a teraz zmykam dokończyć gotowanie obiadku. Pa :c10