anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wbudowana myszka seria NW - Problem

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Wbudowana myszka seria NW - Problem

Jak coś robię na laptopie(NW21SF) to chwilami ta wbudowana myszka się zacina i jest opóźniony ruch :?
Lecz po jakimś czasie to mija np. po 3 minutach... ktoś się już z tym spotkał lub wie jak to naprawić:?:

P.S. Mam najnowsze sterowniki ;)

35 ODPOW. 35
spolJanuary1kdyqs
Początkujący

Dziwne, ja też zauważyłem, że touchpad się blokuje co jakiś czas .... irytujące ...

jrbari
Początkujący

Witajcie.
Tak jak w temacie, potrzebuję sterownik do Touchpad'a dla Sony Vaio VGN-FW41E z system Windows 7 64bit. Dodam, że Touchpad działa, ale nie działa funkcja przesuwania góra-dół. Proszę o pomoc :)

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Witam,
Przestal mi dzialac scroll na touchpad.Nie mam mozliwosci sterowania strona czy to w gore czy to w dol.
Jakies antidotum na ta przypadlosc?
Pozdrawiam

Adbem-----
Początkujący

Sprawdzałeś w panelu sterowania w "mysz" czy opcja sterowania góra dół jest włączona?

acinloop
Nowicjusz

Zacznij od przeinstalowania sterowników do touchpada.

paveel-----
Początkujący

Hej,

Zobacz tutaj...ściągnij to zainstaluj, zrestartuj komputer i powinno śmigać:)

[color=#0000BF]http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/info.aspx?l=en_GB&url=VAIO/Original/Pointing_Driver_Alps_7.5A_7.5.505.309.zip&m=VPCX11S1E_B&ip=Preinstalled_Drivers.html

lysy1616
Początkujący

Witam,

Mam problem (kolejny) z moim Vaio VPCEB2S1E/BQ a mianowicie nie działa touchpad ani przyciski pod nim. Komputera nie używałem jakieś 23 godziny leżał sobie w torbie a dzisiaj włączam i nie działa touchpad. Co robić?

PS. Włączyłem odzyskiwanie systemu i nie pomogło.

Pozdrawiam,,
pawels

dragon5440
Nowicjusz

pawels napisał(a):

Mam problem (kolejny) z moim Vaio VPCEB2S1E/BQ a mianowicie nie działa touchpad ani przyciski pod nim. Komputera nie używałem jakieś 23 godziny leżał sobie w torbie a dzisiaj włączam i nie działa touchpad. Co robić?

PS. Włączyłem odzyskiwanie systemu i nie pomogło.

Ja na Twoim miejscu uda bym sie do Sony Centre oni by tam doradzili co i jak o ile w Twojej miejscowości jest salon Sony ;]

lysy1616
Początkujący

Tylko są dwa problemy:
1. najbliższe Sony Centre jest jakieś 300 km od miejscowości w której mieszkam no i z przyczyn logistycznych i finansowych ta opcja odpada
2. laptop dokładnie tydzień temu wrócił z naprawy (wymiana klawiatury)
zadzwonię jeszcze dzisiaj do pomocy technicznej

janikulum
Początkujący

Witam,
podczas używania touchpada zdarza się, że gdy sunę palcem np. w lewo, kursor ucieka ("skacząc" przy tym) w stronę przeciwną, albo "jak chce". Niekiedy działa mi także sam z siebie lewy przycisk myszy. Np podczas pisania textu, jak zostawiam kursor we wcześniejszej części textu między jakimiś literami to nagle zaczynam pisać między nimi, bo kursor mi przełączył miejsce wpisywania.
Czy na to też powinno pomóc zalecane przeinstalowanie sterowników ??
Mam komputer od 2 miesięcy. Nie był niczym zalany. Szkoda, że w komputerze za 3500zł dzieje się coś takiego po tak krótkim czasie użytkowania... :?
pozdrawiam