anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wbudowana myszka seria NW - Problem

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Wbudowana myszka seria NW - Problem

Jak coś robię na laptopie(NW21SF) to chwilami ta wbudowana myszka się zacina i jest opóźniony ruch :?
Lecz po jakimś czasie to mija np. po 3 minutach... ktoś się już z tym spotkał lub wie jak to naprawić:?:

P.S. Mam najnowsze sterowniki ;)

35 ODPOW. 35
destin6
Poszukiwacz

to dobrze;) a jaka temperatura jest niebezpieczna?

Maciej_M
Początkujący

Z pewnością nie ma czego się obawiać. Dla prawie wszystkich procesorów Core2duo przeznaczonych do notebooków podawana jest max. temperatura procesora z tej rodziny na poziomie 105°C.
Dla tego konkretnego modelu (P7450) max. temperatura wynosi 90°C.
Intel podaje, że przy temperaturze ok 85°C procesor mimo wszystko jest w stanie przepracować około 2000 godzin.
Ze względu na konstrukcje tak mobilnego urządzenia jakim jest laptop i zamontowany w nim stosunkowo niewielki radiator, odprowadzanie takiej ilości ciepła generowanego przez procesor jak i kartę graficzna (jeden układ chłodzenia dla obydwu podzespołów), która również wydziela bardzo dużą ilość ciepła jest dosyć ograniczone. Dotyczy to wszystkich laptopów z wydajnymi procesorami i kartami graficznymi.
Oprócz tego każdy prodeucent laptopów podaje informacje w podręczniku bezpiecznego użytkowania, aby laptopa używać na płaskich stabilnych powierzchniach. Nie na kolanach, czy na kanapie i nie sądze żeby temperatura laptopa miała negatywny wpływ na blat biurka.
A chodzi tu chyba o takie "niedobre" używanie laptopa - wtedy temperatura jest dla nas faktycznie odczuwalna:)

Podsumowując specyfikacje procesora i zalecenia użytkowania laptopa zgodnie z jego przeznaczeniem jego działanie w opisanym przez Ciebie wątku jest jak najbardziej normalne.

Pozdrawiam.

cyziu-----
Początkujący

Witam Mam taki sam problem z zacinającym się touchpadem tylko że w modelu FW51JF/H
Co mam zrobić?? zainstalować jakieś sterowniki jak tak to jakie?? czy jkechac do sklepu
ps. komputer ma 3 dni dopiero

cyziu-----
Początkujący

Witam
Problem dotyczy touch pada który się potrafi zaciąć co może byc przyczyną tego?? laptop jest nowy

acinloop
Nowicjusz

Podobne pytanie zadałeś TUTAJ
Zacznij od przeinstalowania sterowników.

cyziu-----
Początkujący

ściągnołem sterowniki ze strony sonego i nic cały czas to samo. zostaje chyba tylko oddanie go do serwisu??

oldguest
Początkujący

Żeby oddać laptopa do serwisu i tak w pierwszej kolejności trzeba się skontaktować z VAIO Link a tam konsultanci postarają się rozwiązać problem przez telefon. Tam należy szukać pomocy w pierwszej kolejności są to ludzie którzy zajmują się tylko VAIO więc znają się na rzeczy.

profile.country.PL.title
krzysio1968
Nowicjusz

Mam to samo w FW41E, ale tylko podczas pracy z załączonym zasilaczem :question: . Przy pracy z baterią problem nie występuje.

cyziu-----
Początkujący

Mam to samo w FW41E, ale tylko podczas pracy z załączonym zasilaczem . Przy pracy z baterią problem nie występuje.

a dzwoniłeś do serwisu sony jak tak to co Ci powiedzieli??

profile.country.PL.title
krzysio1968
Nowicjusz

cyziu napisał(a):

Mam to samo w FW41E, ale tylko podczas pracy z załączonym zasilaczem . Przy pracy z baterią problem nie występuje.

a dzwoniłeś do serwisu sony jak tak to co Ci powiedzieli??

Na razie nie dzwoniłem. Jeszcze przez kilka tygodni nie mogę zostać bez laptopa. Myszka usb działa normalnie, więc poczekam do połowy stycznia.

Pozdrawiam
Krzysiek