Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zainstalowałem na moim lapku vistę z płyty i zaczeła się sypać i chcę wrócić do oryginalnego systemu z ukrytej partycji. Jednak jak włączając komputer wciskam f10 nic się nie dzieje a komp normalnie się włącza, w jaki sposób więc zainstalować system z ukrytej partycji, szukałem w biosie a tam też nie ma żadnej opcji związanej z recovery. ???
W Panel Sterowania/Kopia Zapasowa > utwórz płytkę i przywróć system z Recovery ,
potem wystartuj z płyty i przywróć system .
irek6311 napisał(a):
W Panel Sterowania/Kopia Zapasowa > utwórz płytkę i przywróć system z Recovery ,potem wystartuj z płyty i przywróć system .
w sumie to możliwe bo mam go prawie 3 lata i nie pamiętam już co z nim robiłem, jednak ma on dysk 160 a mam 2 partycje w sumie 149 gb do podziału a że recovery podobno 9 gb zajmuje to by się nawet zgadzało, no chyba że faktyczna wielkość dostępna dysku to tylko 149
Najlepiej zainstaluj sobie program np:Partition Manager i wyswietlą Ci sie wszystkie partycje utworzone w laptopie.Wtedy bedziesz w 100% pewny czy masz ukryta partycje czy nie.
W Narzędzia Administracyjne Zarządzanie Komputerem/Zarządzanie dyskami powinny być widoczne wszystkie partycje i jeśli masz jeszcze partycje recovery to będzie widoczna ,
Norton 360 oferuje opcje przywracania systemu z partycji recovery ,
w programie tworzysz płytę i potem uruchomiając ją zamiast systemu masz opcję przywracania z partycji recovery /
http://pl.norton.com/downloads/trialsof ... pvid=n3604
Ze tak zapytam: a gdzie jest ta opcja tworzenia płyty w nortonie 360?
Opcja tworzenia płyty jest w opcjach ,dstanek2 napisał(a):
Ze tak zapytam: a gdzie jest ta opcja tworzenia płyty w nortonie 360?