anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

vaio VGN-FZ290M recovery

piotrek1000
Początkujący

vaio VGN-FZ290M recovery

Witam.
Zainstalowałem na moim lapku vistę z płyty i zaczeła się sypać i chcę wrócić do oryginalnego systemu z ukrytej partycji. Jednak jak włączając komputer wciskam f10 nic się nie dzieje a komp normalnie się włącza, w jaki sposób więc zainstalować system z ukrytej partycji, szukałem w biosie a tam też nie ma żadnej opcji związanej z recovery. ???

7 ODPOW. 7
irek6311
Początkujący

W Panel Sterowania/Kopia Zapasowa > utwórz płytkę i przywróć system z Recovery ,
potem wystartuj z płyty i przywróć system .

piotrekk
Początkujący

irek6311 napisał(a):

W Panel Sterowania/Kopia Zapasowa > utwórz płytkę i przywróć system z Recovery ,potem wystartuj z płyty i przywróć system .

To nic nie da... nie doczytałes wypowiedzi uzytkownika piotrek1000?
piotrek1000 chce przywrocic system taki jak miał fabrycznie... a nie zrobic kopie zapasowa Visty wgranej z płyty.
Jezeli niedziała przycisk f10 najwyrazniej musiałes usnac ukryta partycje z fabrycznym systemem.
Jedyne co mozesz zrobic jesli chcesz miec fabrycznie zainstalowany system to zadzwonic pod Vaio-Link 0-801-382-462 i dowiedziec sie ile bede kosztowały płytki recovery do tego modelu.

piotrek1000
Początkujący

w sumie to możliwe bo mam go prawie 3 lata i nie pamiętam już co z nim robiłem, jednak ma on dysk 160 a mam 2 partycje w sumie 149 gb do podziału a że recovery podobno 9 gb zajmuje to by się nawet zgadzało, no chyba że faktyczna wielkość dostępna dysku to tylko 149

piotrekk
Początkujący

Najlepiej zainstaluj sobie program np:Partition Manager i wyswietlą Ci sie wszystkie partycje utworzone w laptopie.Wtedy bedziesz w 100% pewny czy masz ukryta partycje czy nie.

irek6311
Początkujący

W Narzędzia Administracyjne Zarządzanie Komputerem/Zarządzanie dyskami powinny być widoczne wszystkie partycje i jeśli masz jeszcze partycje recovery to będzie widoczna ,
Norton 360 oferuje opcje przywracania systemu z partycji recovery ,
w programie tworzysz płytę i potem uruchomiając ją zamiast systemu masz opcję przywracania z partycji recovery /
http://pl.norton.com/downloads/trialsof ... pvid=n3604

dstanek2
Początkujący

Ze tak zapytam: a gdzie jest ta opcja tworzenia płyty w nortonie 360?

irek6311
Początkujący

dstanek2 napisał(a):

Ze tak zapytam: a gdzie jest ta opcja tworzenia płyty w nortonie 360?

Opcja tworzenia płyty jest w opcjach ,
dawno nie tworzyłem płyty odzyskiwania w Norton 360 i fakt program mało efektywny ,
bardziej nadaje się do tworzenia kopi zapasowych i naprawy a mniej do przywracania partycji recovery ,
najlepsze narzędzia są w Norton Ghost™ 15.0 i szczerze go polecam bo z utworzonej płyty można i naprawić system i odtworzyć partycję z systemem /
http://pl.norton.com/downloads/trialsoftware/index.jsp