anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Vaio Update v. 7.0.0.14270 i błąd aktualizacji do nowszej wersji

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
JagiS-----
Użytkownik

Vaio Update v. 7.0.0.14270 i błąd aktualizacji do nowszej wersji

Cześć,

posiadam notebooka Vaio VPCF13M1E, ale to chyba nie ma tutaj znaczenia. Gdy klikam ikonę Vaio Update otwiera się okno z komunikatem:

"Dostępna jest nowsza wersja programu VAIO Update. Korzystanie z programu VAIO Update będzie możliwe dopiero po jego zaktualizowaniu. Zaktualizować teraz?"

Oczywiście "tak", po czym otwiera się okno wyodrębnianie z zielonym paskiem postępu, a następnie okno instalowanie, gdzie instalacja zostaje szybko przerwana, i na tym koniec.

Czy macie ten sam problem? Jak go rozwiązać?

[α77]
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
JagiS-----
Użytkownik

Temat zakończony. Po wykonaniu reinstalacji systemu problem został rozwiązany. Wszystkie narzędzia pracują prawidłowo. Widać z tego, że błąd wynikał z mojej nieostrożności, a nie błędu VAIO Update.

Dziękuję za pomoc.

[α77]

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć,

Być może program antywirusowy coś blokuje. 

Ogólnie Vaio Update potrafi doprowadzić człowieka do pasji. Ja w poprzednim VAIO Y chyba kilkanaście razy coś musiałem zmieniać, żeby poprawnie wszystko się zktualizowało. 

Najważniejsze by instalować aktualizacje Windowsa, bo to związane jest ściśle z bezpieczeństwem.

Pozdrawiam :slight_smile:

profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Witaj! 

Zdaniem wsparcia technicznego Sony powinieneś odinstalować program Vaio Care (UWAGA: Notebook musi być podłączony do internetu).

Aby to zrobić proszę wybrać:

1. start
2. panel sterowania
3. programy i funkcje
4. proszę zaznaczyć Vaio Care i wybrać odinstaluj
5. proszę zrestartować notebook
6. proszę wejść na stronę poniżej

http://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-dwnl/prd-comp/EP0000321168_9616/VPCF13M1E

i zapoznać się oraz zaakceptować warunki zawarte w oświadczeniu o zrzeczeniu się opowiedzialności, a następnie pobrać plik.

Jeśli po zainstalowaniu aplikacji pojawi się komunikat o nowej aktualizacji proszę wybrać NIE.
Problem powinien zostać rozwiązany.

Daj znać, czy się udało! :slight_smile:

profile.country.PL.title
JagiS-----
Użytkownik

Karolina_L, postąpiłem dokładnie według Twojej instrukcji. Instalacja przebiegła pomyślnie. Po kliknięciu ikony VAIO Update otworzyło się okno główne programu i za chwilę nowe okienko z informacją o dostępnej nowszej wersji. Po kliknięciu przycisku [Nie] obydwa okna zostają zamknięte, co kończy zadanie. Jak wybrałem [Tak] mam efekt opisany w pierwszym poście (wyodrębnianie i nie dokończona instalacja).

Niestety problem nie został rozwiązany.

[α77]
profile.country.PL.title
JagiS-----
Użytkownik

Widzę, że temat nie do szarpnięcia.

Czy tak już pozostanie z Vaio Update, czyli, że już go nie będzie?

[α77]
profile.country.PL.title
JagiS-----
Użytkownik

Karolina_L, masz może jakieś informacje z serwisu, czy coś w tej sprawie będzie możliwe do zrobienia?

[α77]
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj JagiS,

Wysłaliśmy sprawę do ponownego sprawdzenia i obiecano nam, że ktoś z zespołu Sony Support skontaktuje się z Tobą bezpośrednio drogą e-mailową.

Życzę pomyślnego rozwiązania problemu i pozdrawiam!

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
JagiS-----
Użytkownik

Temat zakończony. Po wykonaniu reinstalacji systemu problem został rozwiązany. Wszystkie narzędzia pracują prawidłowo. Widać z tego, że błąd wynikał z mojej nieostrożności, a nie błędu VAIO Update.

Dziękuję za pomoc.

[α77]