Podziel się wrażeniami!
Witam,
Od jakiegoś czasu mam problemy z internetem poprzez WIFI. Nie pomogły wszelakie aktualizacje sterowników karty sieciowej ani żadne inne. McAfee był odinstalowany zaraz po pierwszym uruchomienu komputera. Problem tkwi w tym,że połączenie z internetem jest bardzo niestabilne.
Po zrobieniu z siebie idioty u dostawcy internetowego okazało się, że problem występuje tylko i wyłącznie w moim laptopie - wszystkie inne (4 różne) radzą sobie znakomicie i osiągają w granicach 30 mb/s przy takiej właśnie dostarczanej przez dostawcę prędkości.
Polecono mi w UPC zmianę ustawień routera, co ogranicza internet do 20 mb/s i rzeczywiście - odrobinę pomogło, jest dużo mniej straconych pakietów (requested timed out).
Jest to jednak niepoważne, by internet w komputerze za 3 tys. nie działał tak jak powinien! Komputer jest jeszcze na gwarancji przez kilka miesięcy, ale najpierw proszę o pomoc tutaj.
Z tego co widzę, to nie tylko ja mam taki problem, aż przeraża mnie ilość wątków w internecie o zbyt wolnym i rozłączanym wifi. Czy da się z tym coś zrobić? Po przejrzeniu kilkunastu wątków widzę, że nie, ale może jednak gdzieś zostało podane jakieś rozwiązanie??
Nie tylko ty i nie tylko w tym modelu
to jest wada fabryczna związana z umiejscowieniem anteny wifi problem nie będzie rozwiązany nigdy!!!!!!!!!!!!
Więc sony udaje że problemu nie ma
A orientujesz się może czy można dokupić kartę sieciową np na allegro? Czy coś tego typu **************************
by działało?
Nie mogę sobie pozwolić na pozostawianie kompuetra w serwisie niestety. A walczyć też mi się nie chce - wiem, że niektórzy uzyskują zwrot pieniędzy ale taka walka z gigantem...nie mam na to czasu.
Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjnym, co jest sprzeczne z zasadami forum.
Zabawne, dla testu została przeze mnie zakupiona zewnętrzna karta sieciowa TP linka i oczywiście problem zniknął. Na wifi teraz mi wyciąga ponad 30 mb/s (tyle ile mam od dostawcy) no i pakiety już nie są tracone podczas połączenia. Dobrze, że ta karta jest bardzo mała, bo to jedyne rozwiązanie jak dla mnie. Brawa dla sony za spieprzenie wbudowanej karty w komputerach vaio.
a u mnie jest tak.. u kolegi nigdy nie było problemu z wi fi.. u niego tez startowałem z nowym Vaio - system itp. sprawy zaraz po kupnie... a gdy tylko jestem u siostry i chcę odpalic internet świeci i kłuje w oczy żółty trójkąt z czarnym wykrzyknikiem - czyt. POŁCZENIE OGRANICZONE !.. po cięzkich bólach załapie nie raz sam ale rzadko... używasz uzywasz w pewnym momencie zrywa połoczenie ... a kiedy je zobaczysz kto to wie !...