Podziel się wrażeniami!
Witam,
Od jakiegoś czasu mam problemy z internetem poprzez WIFI. Nie pomogły wszelakie aktualizacje sterowników karty sieciowej ani żadne inne. McAfee był odinstalowany zaraz po pierwszym uruchomienu komputera. Problem tkwi w tym,że połączenie z internetem jest bardzo niestabilne.
Po zrobieniu z siebie idioty u dostawcy internetowego okazało się, że problem występuje tylko i wyłącznie w moim laptopie - wszystkie inne (4 różne) radzą sobie znakomicie i osiągają w granicach 30 mb/s przy takiej właśnie dostarczanej przez dostawcę prędkości.
Polecono mi w UPC zmianę ustawień routera, co ogranicza internet do 20 mb/s i rzeczywiście - odrobinę pomogło, jest dużo mniej straconych pakietów (requested timed out).
Jest to jednak niepoważne, by internet w komputerze za 3 tys. nie działał tak jak powinien! Komputer jest jeszcze na gwarancji przez kilka miesięcy, ale najpierw proszę o pomoc tutaj.
Z tego co widzę, to nie tylko ja mam taki problem, aż przeraża mnie ilość wątków w internecie o zbyt wolnym i rozłączanym wifi. Czy da się z tym coś zrobić? Po przejrzeniu kilkunastu wątków widzę, że nie, ale może jednak gdzieś zostało podane jakieś rozwiązanie??