anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

towar z uk a gwarancja

profile.country.pl_PL.title
mirekmatras
Początkujący

towar z uk a gwarancja

Witam, pytanko do sony czy model vgn sz61mn jak i model z serii cr (których to modeli w polskich centrach sony nie ma) zakupiony w uk wpelni podlegaja gwarancji w Polsce, dziekuje pozdrawiam

62 ODPOW. 62
s_m-----
Nowicjusz

14" przekątnej ekranu i dostępnej ilości kolorów (ale to cecha drugorzędna).
Sęk w tym, że z 15" i większych, to można wybierać jak kajzerki w piekarni między przeróżnymi modelami. Gorzej się już robi, jak się chce 13" lub 14", w rozsądnej cenie w porównaniu do zawartości.

pkoni-----
Początkujący

Tysiąc zł więcej niż EA2 oznacza cenę w okolicach 4,7 tys zł a to już pułap modelu F12M z Core i5, odtwarzaczem BD, ekranem Full HD, mocniejszą grafiką, świetnym wykonaniem itd. OK, to nie jest 14" ale skoro szukasz czegoś mocniejszego niż EA2 to taka kwestię można "przeboleć".

Ew jeśli zależy Ci na mocnych parametrach i mobilności polecam 13-calowy model Vaio Z.

Do czego chcesz wykorzystywać komputer, który planujesz kupić?

s_m-----
Nowicjusz

O ile mi się wydaje, to sony ma tylko jeden 13" w ofercie i dosyć drogo on kosztuje... kiepska sprawa 😕

Heh... na razie to lapek ma starczyć tylko do zgrywania zdjęć z aparatu w czasie wakacyjnych podróży .
Ale w dłuższej perspektywie (czyli za mniej więcej około rok) ma mi zastąpić komputer stacjonarny w domu + wakacyjne wyjazdy. Czyli w sumie chce robić na nim wszystko :) Wszystko, co się robi na komputerze - jakieś drobne gierki, filmy, internet, jakaś lekka obróbka zdjęć, programowanie, etc.

Dlatego właśnie myślę, o zakupie wersji na rynek amerykański:
- i5 2,5Ghz
- 8 GB ram
- dysk 500gb 7200 rpm
- odtwarzacz br (ewentualnie może z nagrywarka, niewielka różnica 80$)
- bateria Large Capacity 5hr
- system Win 7 Pro 64bit
- przekątna 14"

Koszt to 1500$. Czyli na polskie jakieś 4,5 tys. I wątpię, żebym znalazła coś na polskim rynku, z takimi parametrami i w takiej cenie.

PS: 15" i większe niestety odpadają - bym musiała brać je jako drugi podręczny do samolotu. A tak, 14 lub mniejszy, bez problemu mieści mi się torebce i jednak wygodniej mieć jedną torbę a nie dwie.

pkoni-----
Początkujący

Skoro sprzet ma zastąpić komputer stacjonarny i słuzyć do obróbki zdjeć to czy na pewno 13-14 cali wystarczy? Osobiście sugerowałbym sprzęt z ekranem o rozdzielczośći FullHD i lepszym odwzorowaniu kolorów

s_m-----
Nowicjusz

pkoni napisał(a):

Skoro sprzet ma zastąpić komputer stacjonarny i słuzyć do obróbki zdjeć to czy na pewno 13-14 cali wystarczy?

tak, spokojnie wystarczy :) to naprawde nie są jakieś zabawy z fotoszopem to raz, a dwa, jak już pisałam trochę wyżej - większe rozmiary, plus jeszcze pasująca na nie odpowiednia na podróż torbna (czyli torba, a nie jakieś materiałowe etui) są zdecydowanie zbyt dużych rozmiarów :)

bartek-migas
Początkujący

cena 4500 na takie parametry i jakosc jest bardzo dobra, jednak jezeli chcesz przywiesc komputer z USA musisz doliczyc inne opłaty, cło akurat jezeli chodzi o laptopy wynosi 0% ale tak czy siak musisz zapłacić VAT poniewaz jest to spoza strefy UE = doliczasz do tego 22%

BonnieEnd
Początkujący

Mam zamiar w najbliższym czasie kupić Sony Vaio F w USA.
Przeczytałem na forum, że gwarancja z USA nie podlega w Polsce. Czy można wykupić jakiś pakiet, tak jak to jest z Macbookami (Apple Care)?
Jeśli nastąpiłaby jakaś awaria sprzętu to jestem w czarnej dziurze...

pkoni-----
Początkujący

A czemu chcesz go kupić akurat w Stanach? Spróbujemy znaleźć VAIO w ofercie europejskej co spełni Twoje oczekiwania

BonnieEnd
Początkujący

1. Mój wujek jeździ do Stanów co 3,4 miesiące. Sam posiada Vaio z USA i jest bardzo zadowolony.
2. Sony Vaio (jak inne elektroniczne urządzenia w USA) jest o wiele tańszy,a przy tym lepszy.
W moim przypadku po prostu nie opłaca się go kupować w Europie.

Uważam, że jest to świetny sprzęt , więc nie powinien się zepsuć po 2 miesiącach użytkowania, ale "przezorny zawsze ubezpieczony". Podobno można wykupić w salonach Sony w Polsce dodatkową gwarancje, ale sporo ona kosztuje... Czy to prawda?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Czy możesz podać konfigurację i cenę tego lepszego Vaio z USA?