anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

towar z uk a gwarancja

profile.country.pl_PL.title
mirekmatras
Początkujący

towar z uk a gwarancja

Witam, pytanko do sony czy model vgn sz61mn jak i model z serii cr (których to modeli w polskich centrach sony nie ma) zakupiony w uk wpelni podlegaja gwarancji w Polsce, dziekuje pozdrawiam

62 ODPOW. 62
digo-----
Początkujący

Witam

Proponuję zapoznać się z warunkami gwarancji VAIO.

1przemo1
Początkujący

Witam, mam pytanie odnośnie gwarancji.
W jaki sposób sprawdzić kartę gwarancyjną czy jest oryginalna? Co nam daje pisemne potwierdzenie kto jest gwarantem??
Pytam, ponieważ wkrótce zamierzam kupić Sony vaio vgn-fw41m/h, w którymś ze sklepów Internetowych (500zł taniej niż np. w Vobis, komputronik). Oczywiście po notebooka pojadę osobiście do sklepu w Łodzi i przed zakupem dokładnie obejrzę obudowę, matrycę, etc.

1przemo1
Początkujący

,,Witam serdecznie, sprawdzić nie będzie można ponieważ Pan jej nie otrzymuje przy notebooku VAIO, podstawą jest dowód zakupu.''

To znaczy, że wraz z laptopem dostanę tylko dowód zakupu w danym sklepie? Nie otrzymam karty gwarancyjnej Sony Poland wraz z laptopem? Ta gwarancja zostanie w sklepie?? Czegoś nie rozumiem. Niedawno kupowałem nową nokię e52 w sklepie internetowym (z Krakowa, przesyłką), wraz z telefonem oczywiscie otrzymałem kartę gwarancyjną Nokii.

1przemo1
Początkujący

yhm, teraz rozumiem. Wystarczy dowód zakupu. Gwarancja Sony odnośnie wadliwej liczby pixeli jest straszna - 0,0005% łącznej liczby pixeli, czyli przy matrycy 1920x1080 wynosi 10,3 pixela !!!!!!!!!!!

Jak sprawdzić czy dany produkt pochodzi od polskiego dystrybutora VAIO?
Wystarczy, że na opakowaniu produktu bedzie napis - SONY POLAND ??

Daro79-----
Początkujący

WItam Serdecznie. Kupiłem niedawno VAIO VGN-CR220E przywiezione ze stanów. Mój problem polega na tym że miałem VISTE po angielsku. Zainstalowałem polską VISTĘ i nigdzie nie mogę znaleźć sterów pod lapka. Na stronie SONY - http://esupport.sony.com/US/perl/swu-li ... 220E&LOC=3 co prawda są stery ale nie na Polskę (ograniczenie regionalne jakieś jest i nie działają :(. Z koli na Polskiej stronie SONY brak tego modelu. Może ktoś ma ten model VAIO i ma sterowniki Proszę o pomoc ;/. Pozdrawiam.

spolVaioUser1lbevz
Początkujący

zrób inaczej, zainstaluj Viste Ultimate ang, zainstaluj sterowniki a potem ściągnij PL język z Win Update (Ultimate ma taką możliwość) albo skąś indziej

unkas-----
Początkujący

Witam,

Od niecalego miesiaca jestem sczczesliwym posiadaczem modelu VGN-FW45V :thumbsup:

1. Chcialem zarejestrowac Laptop na stronie SONY ale po wyswietleniu formularza nasunelo mi sie male pytanie. Laptop zostal zakupiony dla mnie przez inna osobe na stronie SonyStyle.de na dane tej osoby. Czy w zwiazku z tym ma to jaki kolwiek wplyw na pozniejsza gwarancje, np. czy powinienem zarejestrwac go na dane tej osoby tzn. czy przy zakupie przez internet laptop jest juz domyslnie przypisany w bazie do nazwiska. Na fakturze sa dane osoby i firmy, a przy rejestracji podaje swoje - czy to w jakis sposob koliduje z pozniejsza gwarancja??

2. Drugie pytanie dotyczy Upgrade'u do 7-emki i wiaze sie w poprzednim. Czy rejestracja na stronie Upgrade'u wymusza podanie danych osoby kupujacej (z faktory), czy moge podac swoje. Jezeli dobrze mysle, to SONY w jakis sposob weryfikuje date zakupu danego modelu aby okreslic czy miesci sie ona w zakresie bezplatnej aktualizacji. Podejzewam ze dzieje sie to tylko przy pomocy nr. seryjnego, a nie dodatkowo nazwiska z faktory??

Choc z drugiej strony pewnie nie ma takiej potrzeby bo przeciez przy zakupie bezposrednim otrzymujemy dowod zakupu tylko w postaci paragonu?? Przynajmniej tak bylo przy mojej PS3-jce (na sprzedaz jezeli ktos chetny ;)).

Frodo-----
Początkujący

Ściągnij sterowniki z Polskiej strony Vaio, ale dla innego modelu tej samej serii, gdzie mniej więcej zgadzają się podzespoły. Karty graficzne, przyciski funkcyjne itd. posiadają zazwyczaj w całej serii laptopów jednakowe sterowniki.

Lukimqwerty
Początkujący

Witam!

Mam pytanie dotyczące nagrywarek Blu-Ray montowanych w laptopach serii CW w Ameryce.

Zamierzam zakupić notebooka VPC-CW190. Konfiguracja sprzętowa:

Processor: Intel® Core™ 2 Duo Processor T6600 (2.20GHz)
Operating system: Genuine Microsoft® Windows® 7 Professional 64bit
Color: Fiery Red
Hard Drive: 320GB Hard Disk Drive (5400rpm)
Memory: 4GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066
Graphics Card: NVIDIA® GeForce® GT230M GPU (512MB VRAM)
Software Optimization: Fresh Start

Pomijam już to, że w Ameryce taki sprzęt wychodzi znacznie taniej. W Europie jest po prostu niedostępny.

Czy wie ktoś czy w VAIO są ograniczenia dot. regionów? Czy dałoby się odtwarzać filmy kupione w Polsce? Ew. z kim się skontaktować w celu ustalenia tego?

Pozdrawiam! ;)

acinloop
Nowicjusz

W właściwościach napędu dvd/cd możesz 5 krotnej dokonać zmiany regionu: