Podziel się wrażeniami!
Po aktualizacji do WIN7 nie działają klawisze funkcyjne i AV MODE. Model VGN-FW41E. Proszę o pomoc co zrobić. Dzięki
Proszę podać dokładny model .
VGN-FW41E/H
VGN-FW41E/W
VGN-FW41ET/H
Natomiast mówię z góry najlepiej przywrócić system z ukrytej partycji RECOVERY .
Dzięki za odpowiedź.
VGN-FW41E nie wiem czy /H czy /W
Model: PCG-3H1M
Miałem na nim Viste, dostałem upgrade do 7ki. Po upgradzie nie dzialaly funkcyjne ani avmode. teraz dziala tylko VOL reszta nie dziala.
Proszę wejść do biosu i odczytać prawidłowy typ komputera , do BIOS wchodzi się poprzez ESCAPE ( ESC )
lewy górny róg klawiatury , uwaga można nie nacisnąć we właściwym momencie i załaduje się system , proszę to zrobić metodą prób i błędów .
Sorry, żę tak długo to trwało. Model to: VGN-FW41E/H
P.S. do Biosu wchodzi się F1 (ESC wywołuje wybór systemu do zabootowania).
Widać nie przywróciłeś systemu z partycji RECOVERY skoro piszesz ponownie na forum , teraz dużo zależy jak ktoś przeinstalowywał system na tym komputerze .
Wszystko co potrzebujesz jest tutaj :
http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?m=VGN-FW41E_H&l=pl_PL
Jeśli przeinstalowanie sterowników nic nie zmieni , to będziesz musiał zakupić płyty RECOWERY do odzyskiwania systemu , chyba że je sobie zrobiłeś .
Ad 1 . Tak .
Ad 2 . I to się mniejwięcej zgadza .
Ad 3 . Nie , jest tagże pod 7 , niektóre działają pod obydwoma systemami .
Ad 4 . Najlepiej wszystko , ALE UWAGA dzwoń na support , oni pomogą ci przeinstalować we właściwy sposób . Samemu jak to źle zrobisz może być źle , najwużej pozostaw partycję Recovery i postaw drugi system , zawsze możesz powrócić .
1. Przecież jak przywróce to będę miał WIN Vista?
2. Od począdku aktualizacji Visty na 7ke nie działały.
3. Wskazany link jest do aplikacji pod Viste?
4. Może mam stąd: http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?l=pl_PL&m=VGN-FW41E_H&os=10 zainstalować wszystko? Albo które aplikacje koniecznie?
Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi.
Luki
Message was edited by: LukiKrk
Message was edited by: LukiKrk