anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Model VGN-FW41E: Po aktualizacji do WIN7 nie działają klawisze funkcyjne i AV MODE

profile.country.pl_PL.title
Luki_Krk
Początkujący

Model VGN-FW41E: Po aktualizacji do WIN7 nie działają klawisze funkcyjne i AV MODE

Po aktualizacji do WIN7 nie działają klawisze funkcyjne i AV MODE. Model VGN-FW41E. Proszę o pomoc co zrobić. Dzięki

7 ODPOW. 7
michal3411
Początkujący

Proszę podać dokładny model .

VGN-FW41E/H

VGN-FW41E/W

VGN-FW41ET/H

Natomiast mówię z góry najlepiej przywrócić system z ukrytej partycji RECOVERY .

Luki_Krk
Początkujący

Dzięki za odpowiedź.

VGN-FW41E nie wiem czy /H czy /W

Model: PCG-3H1M

Miałem na nim Viste, dostałem upgrade do 7ki. Po upgradzie nie dzialaly funkcyjne ani avmode. teraz dziala tylko VOL reszta nie dziala.

michal3411
Początkujący

Proszę wejść do biosu i odczytać prawidłowy typ komputera , do BIOS wchodzi się poprzez ESCAPE ( ESC )

lewy górny róg klawiatury , uwaga można nie nacisnąć we właściwym momencie i załaduje się system , proszę to zrobić metodą prób i błędów .

Luki_Krk
Początkujący

Sorry, żę tak długo to trwało. Model to:  VGN-FW41E/H

P.S. do Biosu wchodzi się F1 (ESC wywołuje wybór systemu do zabootowania).

michal3411
Początkujący

Widać nie przywróciłeś systemu z partycji RECOVERY skoro piszesz ponownie na forum , teraz dużo zależy jak ktoś przeinstalowywał system na tym komputerze .

Wszystko co potrzebujesz jest tutaj :

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?m=VGN-FW41E_H&l=pl_PL

Jeśli przeinstalowanie sterowników nic nie zmieni , to będziesz musiał zakupić płyty RECOWERY do odzyskiwania systemu , chyba że je sobie zrobiłeś .

michal3411
Początkujący

Ad 1 . Tak .

Ad 2 . I to się mniejwięcej zgadza .

Ad 3 . Nie , jest tagże pod 7 , niektóre działają pod obydwoma systemami .

Ad 4 . Najlepiej wszystko , ALE UWAGA dzwoń na support , oni pomogą ci przeinstalować we właściwy sposób . Samemu jak to źle zrobisz może być źle , najwużej pozostaw partycję Recovery i postaw drugi system , zawsze możesz powrócić .

Luki_Krk
Początkujący

1. Przecież jak przywróce to będę miał WIN Vista?

2. Od począdku aktualizacji Visty na 7ke nie działały.

3. Wskazany link jest do aplikacji pod Viste?

4. Może mam stąd: http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?l=pl_PL&m=VGN-FW41E_H&os=10 zainstalować wszystko? Albo które aplikacje koniecznie?

Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi.

Luki

Message was edited by: LukiKrk

Message was edited by: LukiKrk