anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie Vaio wybrać

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Jakie Vaio wybrać

Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

136 ODPOW. 136
jsobolew
Początkujący

15,5" - EB4Z1E
17,3" - EC4M1E

Oba modele mają wydajną kartę graficzną i procesor (czyli to co jest potrzebne do grania w nowe gry, ale i szybkiej codziennej pracy). Na większym przyjemniej się ogląda filmy i przegląda internet, mniejszy jest bardziej mobilny i także tańszy. EC4 ma również 2 dyski twarde o łącznej pojemności 1000 GB.

klementyna91
Początkujący

Witam wszystkich!
Przymierzam się do zakupu laptopa i bardzo spodobały mi się Sony Vaio, lecz nie wiem kompletnie na jaki laptop się zdecydować. Potrzebny mi on głównie do pracy przy grafice- jestem studentką architektury. Jednakże słabo się znam na technicznej stronie lapków. :) Wystarczy ok 15", ponieważ rozważam kupno dodatkowego monitora. Co moglibyście mi polecić? Moje fundusze to ok. 4000 zł.

PriQso
Początkujący

Witam :c37
moja prośba o porade jest prawie taka sama jak użytkowniczki klementyna91 ,
również poszukuje lapka m.in do obróbki foto + codzienne użytkowanie
chodź w moim przypadku, szukam tak m.in do ceny 2k

jsobolew
Początkujący

klementyna91, F22L1E - matowa Matryca FullHD, wydajny procesor Intel i5 + dobra karta graficzna, która ma właśnie optymalizację pod obróbkę grafiki, projektów 3D, filmów itp. Poza tym ma podświetlaną klawiaturę, odtwarzacz Blu-ray i gniazdo USB 3.0 - czyli jak najbardziej dopasowany do Twoich potrzeb (i budżetu - 3999,-) oraz posiadający wszystkie nowości.

PriQso, ceny nowych VAIO zaczynają się od 2599,- więc jedyne co to mogę polecić jakiś model z drugiej ręki, np. serię FW - http://allegro.pl/sony-vaio-vgn-fw51jf-uzywany-przez-kobiete-i1802375694.html

PriQso
Początkujący

hmm, a możę powiedz która seria najbardziej nadawała by sie do moich potrzeb, a ja coś pokąbinuję

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

PriQso napisał(a):

hmm, a możę powiedz która seria najbardziej nadawała by sie do moich potrzeb, a ja coś pokąbinuję

Ja mam od 2 lat FW-41ZJ. Spokojnie sobie radzi nawet na dzisiejsze warunki.

Jedyną bolączką jest fatalny akumulator i bardzo słaby dysk montowany seryjnie.

PriQso
Początkujący

Lajam napisał(a):

Jedyną bolączką jest fatalny akumulator i bardzo słaby dysk montowany seryjnie.

słaby aku to wina tego modelu czy Twojego nadmiernego użytkowania ?
Słaby dysk? chodz ci o pojemność czy o co

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Dysk jest wolny - to wąskie gardło tego komputera. Poza tym jeden już padł, a drugi wykazuje niepokojace objawy. Oczywiście mogę mieć pecha - to tylko elektronika.

Z akumulatorem to dziwna sprawa bo w sumie to chyba bardziej wina komputera, że tak szybko spada jego wydajność. Bo dzieje się tak - po naładowaniu do 80% (korzystam z battery care), kiedy zostawiam akumulator na noc w laptopie, po włączeniu okazuje się że coś zżera baterię i jej stan po uruchomieniu wynosi około 65%. Najciekawsze, że kiedy naładowany do 80% akumulator wyjmiemy na noc z laptopa, to po włożeniu i włączeniu, pojemność jest na poziomie 79-80%. podobno ta sytuacja nie jest anomalią :)

Teraz w nowych jest podobno lepiej, a raczej normalnie. W sumie u mojej żony w 13'' vaio Y jest już dobrze, ale tak czy inaczej to raczej ostatnie Vaio jaki kupiłem.

PriQso
Początkujący

Lajam napisał(a):

ale tak czy inaczej to raczej ostatnie Vaio jaki kupiłem.

czemu ?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

PriQso napisał(a):

czemu ?

A czemu nie?

To tylko komputer. Ten, który mam zostawię sobie do biura, czy pracy.
Do celów prywatnych/foto nie chcę już komputera z Wingrozą.

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/dzejms.gif