Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.
P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier
Jak do zdjęć to celuj w duży ekran. Każdy cal się liczy.
Sam posiadam Vaio 16,4'' z matrycą FullHD i do zdjęć to jest prawdziwa rewelacja.
Trochę problematyczne staje się przeglądanie stron www bez powiększania w tej rozdzielczości, ale to nie problem.
Z tych dwóch zdecydowanie drugi, czyli F11M. Dlaczego?
Większa matryca, mocniejszy procesor, mocniejsza karta.
W sumie poleciłbym jeszcze jeden model z tej serii - F11S - ma matową matrycę i jeszcze mocniejszy procesor i więcej pamięci.
Na plenerze w Tucznie widziałem laptopa, który miał czytnik kart CF - po lewej stronie z boku - czy nadal są produkowane modele Vaio z takim czytnikiem czy wyłącznie z MS??
To był laptop z serii AW, jeśli się nie mylę to AW41ZF/B i faktycznie ma gniazdo CF.
Są jeszcze do nabycia w różnych sklepach internetowych.
I jest to w tej chwili ostatni model, który ma to gniazdo. W dodatku jego produkcja już się zakończyła więc zostały ostatnie sztuki.
sadam napisał(a):
I jest to w tej chwili ostatni model, który ma to gniazdo. W dodatku jego produkcja już się zakończyła więc zostały ostatnie sztuki.
bartas73 napisał(a):
sadam napisał(a):
nie dobrze.trzeba bedzie sie streszczać albo pozostać przy zewnętrznym czytniku.
No rzeczywiście tak to można odczytać :smileyredface: Jednak przde wszystkim podobał mi sposób wyświetlania kolorów na vaio.
Witam,
W MM Opole na 100% dostępny jest jeszcze AW41.....
Pozdrawiam
bartas73 napisał(a):
No rzeczywiście tak to można odczytać :smileyredface: Jednak przde wszystkim podobał mi sposób wyświetlania kolorów na vaio.