anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie Vaio wybrać

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Jakie Vaio wybrać

Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

136 ODPOW. 136
mattik-----
Początkujący

Witam, zamierzam kupić laptopa Sony EB3M1E lub EB3S1E. Polecacie ten sprzęt? Może ktoś miał do czynienia z serią E i się wypowie na temat tych laptopów.
Z góry dzięki :thumbsup:

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Cześć Matti, fajnie że się zarejestrowałeś.
Podobnym do wskazanych przez ciebie laptopów, zarówno w cenie jak i parametrów, jest VPC EB2Z1E/BQ, z procesorem i5 oraz odtwarzaczem Blu-ray (trzeba sprawdzić bo specyfikacja nie jest jednoznaczna w tej kwestii). Aktualnie w centrach sony dorzucają do niego jakieś głośniki.
Może ktoś ci coś więcej podpowie.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Modele EB3M1E i EB3S1E to modele z nowej serii jesiennej, na chwilę obecną nie ma ich jeszcze chyba żaden salon.

Co do EB2Z1E - to posiada on napęd BD, promocja z głośnikami skończyła się 30 września.

profile.country.pl_PL.title
SelenaV
Początkujący

Bardzo proszę o poradę, bo niestety mało się na tym znam. Mój dotychczasowy to Toshiba Satellite M100-165 : http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-To ... 114.0.html

Jestem z niego zadowolona, ale niestety już się zaczyna sypać - ma ponad 4 lata. I myślę, aby w najbliższym czasie kupić nowy.

Chodzi mi o lap stosunkowo nowy (jeśli chodzi o rok, a nie używany czy nie) i do wszystkiego. Od pracy po gry. Chcę kupić raz a dobrze, aby go nie ulepszać. Z bardzo dobrą grafiką aby uniósł każdą grę. Jeśli już gra, czasami w simsy, ale chodzi o każdą, która obciąża komputer. Co tu dużo mówić? Bardzo dobry.

Patrzyłam na model SONY VAIO VPCF13M1E/H
nie wiem jaki on ma rocznik. Czy jest od niego jeszcze lepszy?

Pozdrawiam serdecznie

piotrekk
Początkujący

SONY VAIO VPCF13M1E/H to nowy model który ukazał sie na rynku na poczatku pazdziernika.
http://www.sony.pl/res/images/image/76/1237477579776.jpg

Parametry Techniczne:

Procesor Intel® i5-560M Processor
Zegar 2,66-3,20 (Turbo Boost)
Dysk GB 500/7200
Pamięć 4GB - 1066
Monitor 16,4" VAIO Display
Rozdzielcz.1920 x 1080
Napęd BluRay Combo
Grafika GeForce® GT 425M GPU / 1GB
System Win7 HP 64-bit
Uwagi HDMI, BT
WAGA 3,1

Ten model charakteryzuje sie bardzo dobrej jakosci matryca full hd co pozwala nam ogladac filmy Bluray (czytnik BluRay) w najwyzszej jakosci, a dzieki mocnej karcie graficznej i wydajnym procesorze z serii i5 mozemy cieszyc gra w najnowsze gry, atutem tej karty jest obsługa najnowszego sterownika graficznego directx 11.
Sony Vaio to jedne z najlepszych laptopów na rynku, wysoka pozycje na rynku osiagneli dzieki niskiej awaryjnosi i wysokiej jakosci stosowanych komponentów.

Oprogramowanie dostepne tylko na laptopach Vaio:

1. Picture Motion Browser - program do edycji i zarzadzania zdjeciami,filmami w bardzo prosty sposób a takze do tworzenia filmów w jakosci HD
http://www.youtube.com/watch?v=QDXfOA12jr4
2.Vaio Care - pomoc jest zawsze na wyciągnięcie ręki , naciśnij po prostu przycisk ASSIST ktory znajduje sie na obudowie.
Za pomocą VAIO Care możesz:
-dostroić swój komputer VAIO, by działał jak najlepiej i jak najdłużej
-sprawdzić dostępność i zainstalować najnowsze aktualizacje oferowane przez firmy Sony i Microsoft®
-utworzyć płyty do odzyskiwania danych (nośniki należy zakupić oddzielnie), aby stworzyć kopię zapasową oprogramowania systemowego i ustawień, nawet gdy komputer nie będzie chciał się uruchomić
-połączyć się z witryną VAIO Support, gdy będziesz potrzebować profesjonalnej pomocy.
3.Media Gallery - to prosty i zabawny sposób na korzystanie z ulubionych multimediów Ten odtwarzacz nośników umożliwia porządkowanie zdjęć, filmów i utworów muzycznych według daty i wydarzenia, zapewniając łatwe przeglądanie zawartości. Poprzez zapisywanie preferencji użytkownika gwarantuje więcej radości korzystania.
Naciśnij przycisk VAIO który znajduje sie na obudowie, by przejść od razu do programu Media Gallery
Automatycznie organizuj multimedia w wydarzenia, by mieć do nich szybki dostęp i łatwo je przeglądać – przeszukuj bibliotekę zawierającą materiały z wakacji, ślubów, imprez i innych okazji
Otrzymuj rekomendacje dotyczące zdjęć, filmów i muzyki ze swojej biblioteki internetowej, zawierające łącza You Tube odnoszące się do twoich ulubionych piosenek
Odtwarzaj muzykę pasującą do twojego nastroju za pomocą zautomatyzowanych list odtwarzania wykorzystujących twoje preferencje – słuchaj określonych stylów muzyki o konkretnej porze dnia
Ponownie odkryj swoją kolekcję zdjęć, filmów domowych i kompilacji muzycznych z przeszłości – dzięki programowi Media Gallery.
http://www.youtube.com/watch?v=_DlDJDphYBU

sadam_
Użytkownik

SelenaV napisał(a):

Patrzyłam na model SONY VAIO VPCF13M1E/H
nie wiem jaki on ma rocznik. Czy jest od niego jeszcze lepszy?

SONY VAIO VPCF13Z1E/B

Mocniejszy procesor i matowa matryca plus nagrywarka BD.

raptus-----
Początkujący

S'ka zupełnie wystarczy ma tą samą bardzo dobrą matrycę i tylko 2GB mniej ramu przy czym cenę o jakiś 1000zł niższą tak jak miało to miejsce z poprzednimi modelami rodziny F...

Z tego co widzę na stronie nie ma chyba już modelu S... jedynie Z i M... skoro wyszły już F13 na pewno stanieją F12 i będzie można kupić okazyjniej - http://www.sony.pl/product/vn-f-series/vpcf12s1e-b

sadam_
Użytkownik

Masz rację, że S'ka to fajny wybór, ale w serii jesiennej nie ma już tego modelu a seria F12 jest już tylko wspomnieniem. W znacznej części sklepów od jakiegoś miesiąca.

mrrr-----
Początkujący

Witajcie. Zastanawiam się nad kupnem nowego laptopa który chciałbym wykorzystać do programowania oraz do grania(wiem że na laptopie nie pogram w nie wiadomo jakich detalach itd) Szukam laptopa do 3.5tys oraz co ważne nie powyżej 15.4cala.... czy to najlepszy wybór?

Jeszcze czy warto wykupić to przedłużenie gwarancji w sony?

oldguest
Początkujący

Seria EB posiada lepsza kartę graficzną. Chociażby z tego powodu raczej by był lepszym wyborem. Myślę że różnica między 15,4 a 15,5 nie jest znacząca?