anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie Vaio wybrać

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Jakie Vaio wybrać

Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

136 ODPOW. 136
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Też chciałem wskazać serię NW, ale jak troszkę dorzucisz to może warto zdecydować się na np. VGN-FW51JF/H (16,4''). Sprawdź i zdecyduj. Jak możesz to przejdź się do Centrum Sony luba Media Markt/Saturn i pomacaj.

adriano26010
Początkujący

Też chciałem wskazać serię NW, ale jak troszkę dorzucisz to może warto zdecydować się na np. VGN-FW51JF/H (16,4''). Sprawdź i zdecyduj. Jak możesz to przejdź się do Centrum Sony luba Media Markt/Saturn i pomacaj.

A ile to troszke wynosi ??

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

To zależy na jaką trafisz ofertę ale tak w granicach 3800 możesz znaleźć.

Szum-----
Początkujący

Jestem na kupnie laptopa, nie ukrywam, że prawdopodobnie kupię macbooka pro 13 cali lecz chcę się dowiedzieć czy sony posiada w swojej ofercie laptopy 13 calowe nadające się do obróbki zdjęć oraz ewentualnie w jakiej cenie ? Większe mnie nie interesują.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Myślę że VAIO serii Z, np. VGN-Z51WG/B. Nie jestem pewien czy akurat ten model ma wyświetlacz w przestrzeni kolorów Adobe RGB, czy wersja VPCZ11X9E/B (jeszcze brak w sprzedaży).
Cena referencyjna to 9000PLN. Myślę że do dostania za około 8000-8200PLN.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jeżeli czas nie nagli to poczekałbym na ten model: vpcz11x9e-b
W sprzedaży powinien pojawić się już nie długo, a i cena powinna być ciekawa. O ile dobrze pamiętam to matryca powinna wyświetlać 95% przestrzeni kolorów Adobe RGB, w rozdzielczości Full HD (1920x1080).

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Szum napisał(a):

czy sony posiada w swojej ofercie laptopy 13 calowe nadające się do obróbki zdjęć

No na 13 calach to Ty nie poszalejesz, pomyśl przynajmniej o 15ce - oczywiście w kontekście obróbki obrazu - ja chętnie zamieniłbym swoje 15 na przynajmniej 16,4 jak nie 18".

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

No to musisz się Tomku pośpieszyć, bo obecne AW41ZF to ostatnie 18" w ofercie Sony.

Szum-----
Początkujący

dzięki za podpowiedzi

kalla-----
Początkujący

witam.
pisze poniewaz mam problem. chce kupic laptopa vaio jednak mam maly klopot.nie znam sie na komputerach na tyle by sama podjac decyzje.
zajmuje sie fotografia i potrzebuje sprzetu ktory bedzie sluzyl tylko i wylacznie do przerobki zdjec i uzywania internetu. chce uzywac go przez najlepsze kilka lat i potrzebuje precyzyjnej oceny ktory z dwoch wymienionych laptopow bedzie dla mnie lepszy.
wysle wam dwie ofery. jedna drozsza druga troche tansza ale jestem w stanie jeszcze chwile poczekac jesli okaze sie ze drozszy jest lepszy.
polecono mi juz ponizszy vaio serii E z dodatkowa karta graficzna
ale znalazlam takze vaio serio F ktory wydaje mi sie ciekawszy. nie znam sie jednak na oznaczeniach i nie wiem ktory bylby dla mnie korzystniejsza opcja.
bede wdzieczna za odpowiedz

http://allegro.pl/item1018763109_sony_v ... _win7.html

http://allegro.pl/item1023914773_sony_v ... m1e_h.html