Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.
P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier
Też chciałem wskazać serię NW, ale jak troszkę dorzucisz to może warto zdecydować się na np. VGN-FW51JF/H (16,4''). Sprawdź i zdecyduj. Jak możesz to przejdź się do Centrum Sony luba Media Markt/Saturn i pomacaj.
Też chciałem wskazać serię NW, ale jak troszkę dorzucisz to może warto zdecydować się na np. VGN-FW51JF/H (16,4''). Sprawdź i zdecyduj. Jak możesz to przejdź się do Centrum Sony luba Media Markt/Saturn i pomacaj.
To zależy na jaką trafisz ofertę ale tak w granicach 3800 możesz znaleźć.
Jestem na kupnie laptopa, nie ukrywam, że prawdopodobnie kupię macbooka pro 13 cali lecz chcę się dowiedzieć czy sony posiada w swojej ofercie laptopy 13 calowe nadające się do obróbki zdjęć oraz ewentualnie w jakiej cenie ? Większe mnie nie interesują.
Myślę że VAIO serii Z, np. VGN-Z51WG/B. Nie jestem pewien czy akurat ten model ma wyświetlacz w przestrzeni kolorów Adobe RGB, czy wersja VPCZ11X9E/B (jeszcze brak w sprzedaży).
Cena referencyjna to 9000PLN. Myślę że do dostania za około 8000-8200PLN.
Jeżeli czas nie nagli to poczekałbym na ten model: vpcz11x9e-b
W sprzedaży powinien pojawić się już nie długo, a i cena powinna być ciekawa. O ile dobrze pamiętam to matryca powinna wyświetlać 95% przestrzeni kolorów Adobe RGB, w rozdzielczości Full HD (1920x1080).
Szum napisał(a):
czy sony posiada w swojej ofercie laptopy 13 calowe nadające się do obróbki zdjęć
No to musisz się Tomku pośpieszyć, bo obecne AW41ZF to ostatnie 18" w ofercie Sony.
dzięki za podpowiedzi
witam.
pisze poniewaz mam problem. chce kupic laptopa vaio jednak mam maly klopot.nie znam sie na komputerach na tyle by sama podjac decyzje.
zajmuje sie fotografia i potrzebuje sprzetu ktory bedzie sluzyl tylko i wylacznie do przerobki zdjec i uzywania internetu. chce uzywac go przez najlepsze kilka lat i potrzebuje precyzyjnej oceny ktory z dwoch wymienionych laptopow bedzie dla mnie lepszy.
wysle wam dwie ofery. jedna drozsza druga troche tansza ale jestem w stanie jeszcze chwile poczekac jesli okaze sie ze drozszy jest lepszy.
polecono mi juz ponizszy vaio serii E z dodatkowa karta graficzna
ale znalazlam takze vaio serio F ktory wydaje mi sie ciekawszy. nie znam sie jednak na oznaczeniach i nie wiem ktory bylby dla mnie korzystniejsza opcja.
bede wdzieczna za odpowiedz
http://allegro.pl/item1018763109_sony_v ... _win7.html
http://allegro.pl/item1023914773_sony_v ... m1e_h.html