Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.
P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier
FW41E/H to bardzo dobry sprzęt. Prawdziwy kombajn.
Sam posiadam model z serii FW (akurat u mnie to jest 41ZJ) i jestem bardzo, bardzo zadowolony.
Do obróbki zdjęć kapitalna sprawa - przepiękny ekran i świetne oprogramowanie zainstalowane już na komputerze - Adobe Photoshop Elements 7.0 to naprawdę potężne narzędzie.
Polecam każdemu.
destin6 napisał(a):
P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier
Warto porównać te 2 laptopy na jakiś swoich zdjęciach.
dzięki za pomoc
41 akurat nie ma jakiegos specjalnie udanego wyswietlacza. Kąty w pionie są FATALNE, napęd wybitnie hałasuje /po wsadzeniu płyty bluray coś niiepokojąco hrabocze/ a do tego wsyztsko jest made in china ....
Tak na prawdę notebooki dla sony robi asus - podobnie jak dla apple
mobor napisał(a):
a do tego wsyztsko jest made in china ....
Kolego - zanim zaczniesz próbować robić z kogoś idiotę najpierw sprawdz z kim masz docyznienia - taka jest naczelna zasada w przyrodzie
mam Vaio FW41 - wlasnie MAde in China ORAZ model VGN-TZ31 Made In Japan
Mało tego. Mam takze macbooka PRO który pochodzi z dokłądnie TEJ SAMEJ fabryki Asusa co FW41
Roznica w jakosci wykonania /pomiędzy Vaio/ jest KOLOSALNA
FW41 - klapa matrycy otwiera się bardzo ciężko, napęd podczas zczytywania płyt głośno chraboce /na 7 komputerów które mam i 12 napędów optycznych - właśnie ten jest najgłośniejszy!/ a do tego przycisk Eject jest bardzo głęboko osadzony i wymaga użycia dosć sporej siły by zaskoczyć i tym samym zwolnić zaczep napędu /nie ma też żadnego wyczuwalnego click'a/, matryca ma bardzo kiepską tolerancję na odchył w płaszczyżnie pionowej - bardzo szybko daje się zauważyć spadek kontrastu przechodzący w negatyw -a to na górze a to na dole - w zależności jak została odchylona.
No więc proszę- to są ARGUMENTY poparte doświadczeniem
Rozumiem że można ślepo kochać markę ale wybitnie nie cierpię agresywnego fanboystwa !!
mobor napisał(a):
mam Vaio FW41
mobor napisał(a):
Rozumiem że można ślepo kochać markę ale wybitnie nie cierpię agresywnego fanboystwa !!