anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie Vaio wybrać

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Jakie Vaio wybrać

Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

136 ODPOW. 136
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

FW41E/H to bardzo dobry sprzęt. Prawdziwy kombajn.

Sam posiadam model z serii FW (akurat u mnie to jest 41ZJ) i jestem bardzo, bardzo zadowolony.

Do obróbki zdjęć kapitalna sprawa - przepiękny ekran i świetne oprogramowanie zainstalowane już na komputerze - Adobe Photoshop Elements 7.0 to naprawdę potężne narzędzie.

Polecam każdemu. :thumbsup:

oldguest
Początkujący

destin6 napisał(a):

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

Jeśli chodzi o obróbkę zdjęć to polecam wersję M. Wyświetlacz 1920x1080 z podwójnym podświetlaniem jest wart swojej ceny szczególnie przy grafice... Warto porównać te 2 laptopy na jakiś swoich zdjęciach.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Warto porównać te 2 laptopy na jakiś swoich zdjęciach.

Różnica jest istotnie duża, jednak dopóki nie mamy możliwości porównania, te z jedną lampą też wyglądają naprawdę dobrze.

Ja mam jeszcze VAIO FZ-21M (małżonki :) ) i jak stoją oba obok siebie, to jednak widać różnicę w podświetleniu (różnica na korzyść FW41ZJ)

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

dzięki za pomoc

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

41 akurat nie ma jakiegos specjalnie udanego wyswietlacza. Kąty w pionie są FATALNE, napęd wybitnie hałasuje /po wsadzeniu płyty bluray coś niiepokojąco hrabocze/ a do tego wsyztsko jest made in china ....

Tak na prawdę notebooki dla sony robi asus - podobnie jak dla apple

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mobor napisał(a):

a do tego wsyztsko jest made in china ....

Doprawdy wszystko? Pamięć, procesor też? ;)

Czy myślisz, że ma to jakiekolwiek znaczenie kto robi Vaio?

Masz jakąś misję "uświadamiania"?
Proponuję robić to bardziej rzeczowo niż tylko rzucać ogólnikami. :)

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

Kolego - zanim zaczniesz próbować robić z kogoś idiotę najpierw sprawdz z kim masz docyznienia - taka jest naczelna zasada w przyrodzie

mam Vaio FW41 - wlasnie MAde in China ORAZ model VGN-TZ31 Made In Japan
Mało tego. Mam takze macbooka PRO który pochodzi z dokłądnie TEJ SAMEJ fabryki Asusa co FW41

Roznica w jakosci wykonania /pomiędzy Vaio/ jest KOLOSALNA

FW41 - klapa matrycy otwiera się bardzo ciężko, napęd podczas zczytywania płyt głośno chraboce /na 7 komputerów które mam i 12 napędów optycznych - właśnie ten jest najgłośniejszy!/ a do tego przycisk Eject jest bardzo głęboko osadzony i wymaga użycia dosć sporej siły by zaskoczyć i tym samym zwolnić zaczep napędu /nie ma też żadnego wyczuwalnego click'a/, matryca ma bardzo kiepską tolerancję na odchył w płaszczyżnie pionowej - bardzo szybko daje się zauważyć spadek kontrastu przechodzący w negatyw -a to na górze a to na dole - w zależności jak została odchylona.

No więc proszę- to są ARGUMENTY poparte doświadczeniem

Rozumiem że można ślepo kochać markę ale wybitnie nie cierpię agresywnego fanboystwa !!

oldguest
Początkujący

mobor napisał(a):

mam Vaio FW41

Można by sprecyzować model FW41 ponieważ seria M i ZJ ma matrycę Full HD z podwójnym podświetlaniem i tam NAPRAWDĘ żadnych problemów z kątami nie ma. Więc proszę nie uogólniać!

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mobor napisał(a):

Rozumiem że można ślepo kochać markę ale wybitnie nie cierpię agresywnego fanboystwa !!

Rozumiem, że masz pewne doświadczenie życiowe, ale weź pod uwagę, że Ty poruszasz się tylko i wyłącznie w sferze swoich doświadczeń i podchodzisz do wszystkiego właśnie przez pryzmat tego co się Tobie przytrafiło.

Brakuje mi w Twoich wypowiedziach po prostu większej precyzji.

Proponuję także Ci wkładać mniej emocji w to co piszesz, bo Twoje dopowiedzenia czynione choćby pod moim adresem (robienie z kogoś idioty, fanboyostwo) bywają po prostu niemiłe. :c9

Pozdrawiam,