anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

profile.country.pl_PL.title
502423131
Początkujący

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?

117 ODPOW. 117
Krajowy
Początkujący

Co dają Wam najnowsze sterowniki ?

mieszk3
Początkujący

Ulepszone profile dla gier. Poza tym wersja 10.* zwieksza wydajnosc. Wiec co mi szkodzi miec wydajnieszy sprzet kosztem niczego?

Krajowy
Początkujący

mieszk3 napisał(a):

Ulepszone profile dla gier. Poza tym wersja 10.* zwieksza wydajnosc. Wiec co mi szkodzi miec wydajnieszy sprzet kosztem niczego?

Masz tam kartę 4570, która nie jest demonem szybkości. Przy takiej różnicy wydajności (według mnie jest strasznie znikoma) nie jesteś w stanie odczuć. Szczególnie nie odczujesz tego przy grach. Napisz mi, jakiej gry teraz nie odpalasz, a po zainstalowaniu najnowszych sterów w nią sobie zagrasz.

L3Ny-----
Początkujący

Witam.Mam ten sam problem...klikam na ikone bluta i nic...Dodatkowo wyczytałem ze trzeba pobrać sterownik ze strony Sony.Pobrałem , lecz gdy chciałem instalować wyskoczyło mi cos takiego :open_mouth: i o co teraz chodzi ?Mój model to : VPCEB1m1e

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

VPCEB1M1e - nie posiadało Bluetooth'a. W interfejs ten był wyposażony model VPCEB1S1e. To i zastosowany procesor rozróżniało te modele.

L3Ny-----
Początkujący

To mnie teraz zaskoczyłeś :open_mouth: laptop warty 3tys zł i nie ma bluetooth :open_mouth: ahaha masakra.No nic dziekuje za info.Ale dziwne jest to ze jest od razu zainstalowany.

Przema2006
Początkujący

Drodzy Czytelnicy

Widzę iż chyba uleciało to co napisałem w moim poście --> nie chodzi mi o gry ( o tym potem).

Programy których używam mogą dzięki nowym sterownikom działać szybciej (wykonywać swoje funkcje) z uwagi na wsparcie karty graficznej, a to jest możliwe przy nowych sterownikach.

Ciekawe iż inni producenci sprzętu nie mają z tym problemu ??

Teraz oo grach. Odczuwam iż użytkownicy deklarujący iż używają sprzętu do grania traktowani są dość dziwnie ? Nie rozumiem.

Proszę mi przytoczyć jakikolwiek dokument SONY mówiący iż dany VAIO nie służy do grania lub jest to w jaki sposób ograniczone.

Kupując VAIO szczególnie z wydajną kartą graficzną liczę iż spełni ona swoja funkcję w pełnym swoim zakresie.
Jeżeli nowe sterowniki zapewniają wzrost wydajności to użytkownicy powinni mieć do nich dostęp inaczej w świadomy sposób producent ogranicza klientom prawo do korzystania z możliwości sprzętu.

Z doświadczenia wiem iż nowe sterowniki to nie tylko wydajność (rozumiana jako możliwość grania przy większej rozdzielczości, większej ilości detali - co przyczynia się iż czerpiemy z tego większą przyjemność a o to właśnie chodzi), ale też i stabilność, mniejsze obciążenie dla sprzętu z uwagi na optymalizacje, a wiec i oszczędność sprzętu i prądu :) A dodatkowo jak już wspomniałem więcej frajdy. Bo po co kupujemy te cacka ?

Ja czasem gram (teraz czekam na CIV V), ale na moim sprzęcie głównie pracuję i oczekuję od FIRMY i ludzi ją wspierających, pracujących itp. iż zapewnią mi najlepszy sprzęt i najlepsze wsparcie z uwagi na wyjątkowość i elitarność VAIO bez względu na to do czego używam sprzętu.

Wzrost o 1% wydajności bo o to pewnie chodzi. To może i nie wiele, ale jak się wczytacie w specyfikację danego sterownika to jest tam zdecydowanie więcej (ktoś nie odrobił lekcji).
Oczywiście nieoptymalizowany kod na super karcie będzie chodził szybko tylko pytanie jakim kosztem ??

Dlatego upraszczanie, sprowadzanie i argumentowanie wypowiedzi w taki sposób uważam za delikatnie mówiąc brak szacunku dla nas klientów. Dlatego proszę o nie wciskanie kitu i rzetelną wypowiedź.

My użytkownicy mamy prawo do tego, aby wymagać !!!! I nie ważne na jakim jesteśmy poziomie znajomości tematu TO FIRMA posiada laboratoria, inżynierów i środki, aby spełniać nasze wymagania.
Inaczej traci renomę i znika z rynku - podstawy ekonomi biznesu i zdrowego myślenia.

Reasumując --> DO ROBOTY !!!

Pozdrawiam
Przemek

mieszk3
Początkujący

Dokładnie! Nie chodzi mi o gry, ale o stabilnosc wlasnie. Nawet jesli to bedzie te opisane 1% wydajnosci, to chyba nie zaszkodzi? Zerowym kosztem praktycznie. Czasami sobie pogrywam w gierki, bo po to jest komputer. Do pracy i zabawy. Nowe, dopracowane sterowniki to takze wieksza stabilnosc systemu, byc moze takze mniejsze nagrzewanie sie GPU. A jesli moja karta demmonem nie jest (bo nie jest) to 1% wiecej wydajnosci to zawsze cos :)

mieszk3
Początkujący

Nic nowego, ja mam VGN-NW21SF ktory ma BT, ale juz model VGN-NW21MF (chyba jedna literka roznicy w nazwie) juz nie mial. Masakra! Teraz to juz lodowki maja BT ;) a oni na tym oszczedzaja.

profile.country.pl_PL.title
Frodo-----
Początkujący

To rzeczywiście jest dziwne, ale na szczęście jest prosta alternatywa w postaci zewnętrznego modułu Bluetooth USB, który wystaje do około 2 mm za złącze przez co nie trzeba go wykładać do przenoszenia laptopa w torbie, a kosztuje naprawdę niedużo.