anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

profile.country.pl_PL.title
502423131
Początkujący

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?

117 ODPOW. 117
pkoni-----
Początkujący

Nie raz spotykamy się w pracy z różnego rodzaju krzykaczami, którzy "wiedzą lepiej". Wiem ,że mają potrzebę podzielić się Swoimi "przemyśleniami" z innymi i żadne argumenty nie trafią do nich. Mam nadzieję, że ego kolegi zostało już nakarmione sądząc po tym ,że pisze w każdym poście to samo...

Zimny_
Użytkownik

Koledzy chciałem tylko przypomnieć o pewnych zasadach, których może nie znacie, co widać po dyskusji. Oto te zasady:
- To jest forum użytkowników Sony - osób które posiadają produkty Sony. Miejsce gdzie rozmawia się o produktach, rozwiązaniach, itp. Nie jest to miejsce, gdzie można znaleźć i wyrobić oficjalne stanowisko Sony. Od tego są inne metody.
- Na forum każdy ma prawo mieć swoje zdanie i NIE WOLNO za to obrażać drugiej osoby. A dzieje się to po obu stronach. Jeśli nie potraficie rozmawiać bez wycieczek osobistych po drugiej osobie, to nie dyskutujcie. Prosta zasada, a dzięki niej można zachować kulturę.
- Jeśli ktoś ma swoje zdanie, uszanujcie to. Nie każdy musi myśleć tak samo. To, że komuś nie podoba się fakt nie wypuszczania nowych wersji ATI Catalyst do karty graficznej- ma do tego 100% prawo i ma prawo o tym mówić. To, że inna osoba nie zwraca na to uwagi (na tą aktualizację) - również ma do tego prawo. Nie każdy wykorzystuje w 100% swój sprzęt, nie każdy korzysta ze specjalistycznych programów i nie każdemu zależy na łatach jakie posiadają wybrane aktualizacje - "nie każdy" nie znaczy "wszyscy" - i nie można o tym zapomnieć. Również nie można na siłę kogoś przekonywać, do tego obrażając go między wierszami - Panowie no trochę szacunku!
- Jeśli wątek dotyczy jednego tematu, w tym przypadku sterowników, to trzymajcie się tego.
- Osoby pracujące w Sony od których możesz uzyskać dokładniejsze informacje mają niebieski napis w stopce (w podpisie na dole wypowiedzi).
- Forum jest o produktach Sony, a nie o Asusie, Dellu itd.
- Jeśli jedna osoba prosi o popieranie swojego zdania faktami, to sama również powinna się tego trzymać (przy okazji statystyk serwisowych).
- Na forum nie ma inżynierów Sony, więc pytania typu: "Dlaczego tak długo schodzi się z przystosowaniem tych sterowników?" zapewne zostaną bez odpowiedzi, albo zakończone domysłami z jednej czy drugiej strony.
- Tematy o podejściu Sony do klienta również nie rozwiążecie na forum, tu proponuję raczej jakieś oficjalne źródła w Sony. Tematem forum są produkty itp. co zaznaczyłem w pierwszym punkcie.

Nic więcej teraz nie przychodzi mi do głowy, ale uszanujcie drugą osobę i zachowajcie kulturę na forum.
Pozdrawiam!

Przema2006
Początkujący

Masz racje :)

Jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam. :c37

Pozdrawiam
Przemek

pkoni-----
Początkujący

Oczywiście ja również

Sielan
Początkujący

Mam podobny problem tyle że z nvidią 9300 GS w komputerze żony (VGN-CS21s/R), przy czym nie chodzi mi o wspominany wcześniej 1% wydajności w grach. Chciałem go wykorzystać do renderingu z użyciem karty graficznej. Sęk w tym, że CUDA SDK wymaga sterowników w wersji od 255 wzwyż. I tu klops. NIE DA SIĘ! Przynajmniej "oficjalnie". Modder też nic nie zdziałał (być może powstał dla wcześniejszych wersji sterowników, nie wiem). Mój laptop jest za stary (ATI X700) - nie wspiera openCL. Jak go będę zmieniał - pewnie nie będzie to SONY.

pkoni-----
Początkujący

CS21 nie jest laptopem dedykowanym do prac graficznych. Do tych zastosowań proponuję serię F

Sielan
Początkujący

To nie jest rozwiązanie mojego problemu :D Zresztą posiadając model serii F borykałbym się pewnie z podobnym. Teraz już jestem pewny czego nie kupię.

pkoni-----
Początkujący

To w takim razie proponuję założyć osobny wątek jeśli chcesz dyskusji nt rozwiązania.

A F12 wspiera CUDA zatem takiego problemu by nie było.

Sielan
Początkujący

Witam i proszę o pomoc w instalacji najnowszych sterowników nvidii (od 255 wzwyż). Laptop VGN-CS21S, GF 9300M GS, 32-bitowa Vista. Nvidia modder nie zadziałał. W prawdzie zabrnąłem z instalacją dalej niż zwykle, ale w końcu pojawił się komunikat, że zostanie przywrócony poprzedni sterownik.

Sielan
Początkujący

Tak właśnie zrobiłem :)