anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

profile.country.pl_PL.title
502423131
Początkujący

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?

117 ODPOW. 117
aniaaa------
Początkujący

Wszystkie urządzenia w menedżerze mam oki, żaden nie ma wykrzyknika :)

pkoni-----
Początkujący

To jeszcze tylko szybki telefon do Vaio Link, jak nie wymyślą niczego lepszego zrób Recovery

Przema2006
Początkujący

No ręce opadają normalnie. Twoje zaślepienie i brak krytycyzmu są modelowe...

ATI ma 2 linie sterowników m.in dla laptopów. Obecne sterowniki to już kilka generacji dalej (10.4 to już old teraz są 10.7) to powinno dać do myślenia jak bardzo jesteśmy w tyle...

Masz rację najnowsze stery nie zawsze przynoszą pożądane efekty, ale możesz zainstalować starsze, a Sony z uwagi na blokadę nawet i tej opcji mi nie daje.

Odnośnie problemów ze sterownikami - przed instalacją należy przeczytać ich specyfikację :)

Trzeba mieć odpowiednią wiedzę i oprogramowanie, aby zmodyfikować tak sterowniki żeby można było je zainstalować mimo wspomnianej blokady.

O wielkości firmy świadczy też przyznawanie się do błędów (takie się zdarzają nie jesteśmy nieomylni - wystarczy powiedzieć).

Masz racje nowe sterowniki się pojawią - pewnie za rok ....

Dziwne iż tylko trzy firmy w tym Sony maja problem ze sterownikami od ATI - co może raczej świadczyć nie o dbałości o niezawodność, a raczej o złym zaprojektowaniu systemu chłodzenia.

A temat będzie zamknięcia z chwilą jego wyczerpania i na szczęście nie Ty decydujesz.

Ja mam na szczęście zasoby finansowe do zmiany sprzętu na lepszy - szkoda mi tylko innych użytkowników, którzy nie mają wyboru.

P.S.
Rozumiem iż trudno przyznać komuś rację iż okres oczekiwania na nowe sterowniki stał się dla Sony problemem. Łatwiej pisać o wielkości i niezawodności - cóż marketing, marketing ...
Na szczęście ludzie którzy mają wiedzę i wiedzą o co chodzi od razu demaskują taką papę.

Pozdrawiam
Przemek

pkoni-----
Początkujący

Aż taki to dla Ciebie problem ten sterownik?

aniaaa------
Początkujący

Jestem po odzyskiwaniu dysku C i kamery jak nie było tak nie ma 😕

I mam jeszcze kilka pytań...
Czy istnieje możliwość wymiany wbudowanej kamery ew naprawa?
Jak dokładnie nazywa się kamera wbudowana w mój typ Vaio i jak nazywają się sterowniki, z których korzysta?

Krajowy
Początkujący

Zakończmy tą rozmowę, bo to nie ma sensu, każdy ma swoje zdanie. Ja jako fakt mogę podać wiele przykładow, że po zainstalowaniu najnowszych sterów system się wieszał, i wyskakiwały błędy. Znam jeden przypadek osobiście, a mnóstwo od klientów. Jeśli Ci mało faktów, to już nikt nie będzie w stanie Ci pomóc.

Pozdrawiam

pkoni-----
Początkujący

Zaraz kolega Ci odpisze, że to nie Ty decydujesz o zakończeniu rozmowy...

pkoni-----
Początkujący

Jeśli masz podejrzenie awarii musisz zgłosić to na Vaio-Link.

Przema2006
Początkujący

Kocham Was Promotorzy SONY !!!!

Zastanawiałem się co napisać, ale już wiem co bym nie napisał jakich faktów bym nie przytoczył i tak nie dostanę rzetelnej odpowiedzi poza tą marketingową papą !!!

Masz firmę, serwis, że piszesz o pladze przypadków - żałosne ....

Ja się nie ukrywam - mam konkretny sprzęt, oprogramowanie i doświadczenie i widzę różnicę (o czym pisałem).

A dodatkowo dużo czytam i myślę zanim coś zrobię na swoim sprzęcie , ewentualnie przetestuje na wirtualce, zadzwonię do supportu ... (a nie jak ta niby rzesza użytkowników z całym dla nich szacunkiem).

Ha chyba zacznę nagrywać te nasze rozmowy i z uwagi na bezpieczeństwo i jakość opublikuje je w necie to dopiero będzie ciekawie i ciekawe co wtedy napiszecie ....

Do czego mi stery - ja szanuje Ciebie Ty szanuj mnie - staram się pisać tak, aby w możliwie najrzetelniej i bezstronnie opisać problem, a Ty - znowu nie przeczytałeś moich poprzednich postów ... załamka ...

W czym mi pomożesz i kto mi pomoże - może Ty ?? A co wniosłeś na forum odnośnie tego tematu, rozwiązałeś moje problemy ? Pochyliłeś się nad nimi ?

(no tak jak SONY umieści to będzie ... wow ... wow naprawdę super, ale to wie naprawdę każdy :slight_smile: )

Też mogę sobie napisać iż znam o wiele lepsze marki od VAIO bardziej niezawodne itp., itd. i co z tego wynika ....

Takie ogólniki to wiesz możesz słać swoim klientom o ile ich masz, którzy nie znają się na rzeczy ....

Zmęczyłem się tym pisaniem, pasuję, ale pozostawiam tu przestrogę dla innych, bo jako klienci mamy możliwość wyboru ... dlatego przed zakupem dużo czytajcie i porównujcie :) :) :)

Miłej lektury i kolorowych snów.

Pozdrawiam
Przemek

P.S.
Znalazłem ciekawy post m.in. Pana Tadeusza cyt:"

mieszk3 napisał(a):
Szkoda, ze Sony tak robi.
Być może
No coz moja wina,
To prawda
ze zaufalem marce Sony VAIO.

A z tym nie można się zgodzić. Uczciwie byłoby napisać - Moja wina, bo nie dopytałem, nie sprawdziłem przed zakupem, nie przeczytałem uważnie specyfikacji... itd., tylko zaufałem swoim wyobrażeniom.
"
Rozbawiło mnie to co piszą moi Kochani Moderatorzy i Promotorzy :)

Cyt:"
Obecnie każdy model z nowej serii (po 22.10.2009) posiada wirtualizację oprócz procesorów T6600 , P7450 I atom N280 z oferty Sony.

Funkcjonalność wirtualizacji wcześniej była przez Sony wyłączona ze względu na "raczkowanie" tej funkcji. Teraz kiedy pojawił się Windows 7 jak najbardziej VT jest uruchomione na wszystkich VAIO których procesory były oryginalnie wyposażone w tą funkcję."

Czytałem wiele o tym gdyż w swoim okresie mi tego bardzo brakowało, ale takiego uzasadnienia nie no po prostu ubaw po pachy ... raczkowanie :slight_smile:
gratuluje poczucia humoru i oczywiście specjalistycznej wiedzy :slight_smile:

oldguest
Początkujący

A ja kiedyś miałem Dell-a i kartę Wi-Fi Intel 3945ABG i kiedyś przy reinstalacji systemu coś mnie pokusiło sprawdzić na Intelu czy nie ma nowszych sterowników i owszem były ze 3 lata nowsze... Ściągnąłem zainstalowałem i po 20 minutach karta przestaje działać... Pomaga restart laptopa... Sytuacja się powtarzała myślałem że do wymiany będzie karta a po instalacji sterowników z strony Dell problem zniknął chodź sterowniki były z przed 4 lat...

Z BT było podobnie ale tam od razu coś sterowniki się sypały przy instalacji a jak już coś ruszyło to przełącznik na obudowie przestał kontrolować BT... :c9 Tak że sterowniki producenta stare albo dobre.

Ps. A w tym dell-u tez nie dało się zainstalować sterowników nVidii Quadro ze strony nVidii (wiem bo też mnie wtedy podkusiło). Jakoś z tym też muszą żyć użytkownicy tej marki. A co do nVidii zwłoka czasowa jest dobra bo już nie raz wydawali komunikaty żeby szybko zaktualizować sterowniki ponieważ może dojść do przegrzania układu graficznego...