anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

profile.country.pl_PL.title
502423131
Początkujący

Graphics Driver (ATI) -8.513.1.4000

Witam
Na stronie z aktualizacjami ukazał się nowy sterownik do karty graficznej ATI hd 3470. Niestety nie udaje mi się go zainstalować. Postępuję zgodnie z opisem na stronie , czyli odinstalowuje poprzednią wersję i instaluję nową. Niestety ale po instalacji ściągniętego pliku sterownik nie jest zainstalowany. Czy tez macie ten problem?

117 ODPOW. 117
aniaaa------
Początkujący

Mam różne daty, ale tylko z 15, 16 i 17 sierpnia i niestety żadnych innych opcji 😕

Próbowałam poszukać w necie Sony®MotionEye® Video Capture Device Driver odpowiedni dla mojego vaio, ale nie mogę znaleźć...

Mógłbyś powiedzieć mi jak mogę sprawdzić czy jakaś inna aplikacja nie używa tej kamery?
Bo znalazłam, że..

Wbudowana kamera nie może być współużytkowana przez aplikacje. Wyłącz używaną w danym momencie aplikację przed uruchomieniem kolejnej

Chociaż gdyby coś jej używało to chyba powinna być uaktywniona i zapalona zielona dioda?

Przema2006
Początkujący

Smutne, ale prawdziwe ...

Tak to iż sterowniki w końcu się pojawią jest pewne - pytanie dlaczego mamy na to tak długo czekać, a co więcej się na to godzić.

Jako świadomy użytkownik protestuje i mam do tego prawo. I nie są to naciski tylko wynik zażenowania traktowaniem przez producenta swoich klientów.

Cóż jeżeli się to nie zmieni pozostaje faktycznie jedyna forma nacisku jaką ma klient wobec producenta .... zakup u innego producenta, który dba o swoich klientów lepiej.

Ja już takiego znam i jeżeli nic się nie zmieni to zmienię markę.

Pozdrawiam
Przemek

pkoni-----
Początkujący

Na taka, która zamiast dbać o pełną kompatybilność oprogramowania ze sprzętem udostępnia wszystko co się nawinie bez odpowiednich testów i pewności co do niezawodności takiego rozwiązania? Cóż, to rzeczywiście ciekawy pomysł...

Przema2006
Początkujący

Zastanawiałem się czy wejść z Tobą szanowny użytkowniku w dyskusje i stwierdziłem, że tak, bo nie można po prostu innym robić wody z mózgu.

Jak widać nie przeczytałeś moich poprzednich postów i nie przeanalizowałeś tego co dzieje się na tzw. rynku.

Korzystam poza Sony z 4 różnych marek (Dell, Apple, Lenovo, HP) i jak dotąd nie trafiłem na jak to ująłeś "która nie dba o pełną kompatybilność" - uważam taki zwrot za chwyt marketingowy.

Chcesz bronić marki, zgoda, ale wykaż to nie ogólnikami tylko faktami.

Czekanie na sterowniki ponad pół roku to nie kwestia testów, podobnie jak blokowanie możliwości jakie daje zakupiony sprzęt (o tym już pisałem), podobnie jak dyskryminacja rynku (popatrz co oferuje się na stronach wsparcia w USA) to dziwna i pokrętna polityka z którą należy po prostu skończyć.

Podobnie jest z sponsorowanymi postami, czy innymi przejawami barku obiektywizmu.

Wdzięczny jestem za możliwość swobodnego wypowiadania się tu na forum (nawet krytycznego), ale o to chyba chodzi w budowaniu solidnej marki :)

Gdy poczytacie, poczytasz sobie posty osób z innych forów w tym zagranicznych plus specyfikacje oprogramowania i sterowników plus zbierzesz doświadczenie zobaczysz iż to o czym tu pisze ma ręce i nogi.

Pozdrawiam
Przemek

pkoni-----
Początkujący

Polityka Sony do tej pory skutkuje czołową trójką w rankingu niezawodności, wyprzedzając marki, które podałeś. Czy jest zatem to tylko chwyt marketingowy to sam Sobie odpowiedz

pkoni-----
Początkujący

Dokładnie, powinna się palić zielona dioda.

Pod listą punktów przywracania masz do zaznaczenia pole "pokaz inne punkty przywracania". Zaznacz je i wtedy powinny pokazać się pozostałę punkty.

Ew sugeruję kontakt z Vaio Link pod nr 801-3-VAIO-2, czyli 801 382-462.

aniaaa------
Początkujący

Właśnie po kliknięciu w "pokaz inne punkty przywracania" mam różne daty, ale tylko z 15, 16 i 17 sierpnia 😕

Od 3 dni się z tym męczę i nic 😕
Już się poddaję... :c31

Chcę odzyskać dysk C, Vaio Recovery Center - Restore C:Drive
Rozumiem, że utracę wszystkie dane z dysku C, pozostałe utworzone przeze mnie partycje pozostaną nienaruszone, a na dysku C pojawią się ustawienia początkowe, fabryczne?
I na koniec dziwne pytanko ;D
Jak już odzyskam dysk C, to będę mogła normalnie uruchomić komputer? Czy trzeba będzie instalować Windowsa od nowa? Jeśli tak, to jak? Sam się uruchomi, tak jak przy pierwszym włączeniu?
Wiem jak to jest w przypadku formatowania dysku i wgrywaniu Windowsa z płyty, nie bardzo orientuję się jeśli Windows jest już wgrany ;)
Czy wszystko będę miała na płytach utworzonych przez Create Recovery Discs i później z nich wróci mi Windows na C?

Będę wdzięczna za wytłumaczenie :-)

pkoni-----
Początkujący

Odzyskiwanie partycji C dotyczy tylko partycji C. Jednak jest to operacja na dysku, zatem profilaktycznie zabezpiecz cenne dane na zewnętrznym nośniku: płytach DVD, dysku, karcie pamięci etc
Po zakończeniu odzyskiwania systemu będziesz musiała ponownie wybrać język, podać nazwę użytkownika i hasło- dokładnie tak jak przy pierwszym włączeniu. System zostanie przywrócony do stanu z dnia zakupu.

Zanim jednak to zrobisz kliknij prawym klawiszem na Mój Komputer, wybierz Właściwości i potem Menadżer Urządzeń . Jeśli nie ma tam oznaczonych żółtym wykrzyknikiem problemów ze sprzętem możesz zrobić przywracanie. Jeśli są to po kliknięciu na problem system powinien Cię pokierować w kierunku rozwiązania.
Po sprawdzeniu tego zadzwoń do VAIO Link . Jeśli konsultant nie podpowie innego rozwiania niż te, które wymyśliliśmy to zrób Recovery

Przema2006
Początkujący

I znowu proszę o fakty !!!

Oto cytat :

"Najlepsze laptopy, najbardziej niezawodne notebooki - raport 2009/2010
Firma Rescuecom opublikowała raport najbardziej niezawodnych laptopów na świecie. Zwycięzcą została firma Apple z linią MacBook, MacBook Pro i MacBook Air, na dalszych pozycjach uplasowały się: ASUS, IBM/Lenovo, Toshiba oraz HP/Compaq."

Oczywiście w necie można znaleźć wiele porównań i testów ;) Przykład tu.

W innych testach na które Ty się pewnie powołujesz wygrywa Asus potem Toshiba i trzecie miejsce Sony. Nie wiem czy jest tu czym się chwalić patrząc na stosunek ceny do możliwości w ramach tych trzech producentów to Sony przegrywa z kretesem. Najlepiej wypada Asus :) Asus - to daje do myślenia.

Teraz popatrzmy na kwestie wsparcia ze strony tych producentów i znowu Sony wypada kiepsko :(

Tak jak mówiłem znowu nie przeczytałeś moich poprzednich postów lub nie nawiązujesz do nich świadomie, gdyż niestety mam rację, a prawda w oko kole ....

Można się wychwalać testami itp. ale przy faktach, o których pisałem gdzie chodzi o pracę na laptopie, a nie przyjemność Sony słabo wspiera swoich klientów.

Na innym sprzęcie mam zainstalowane nowe sterowniki i nie skutkuje to zwiększeniem temperatury czy brakiem stabilności.

Kupując model FW31ZJ - wybrałem go z uwagi na matryce jak i procesor - dysk był do bani 4200 obr. żałosne, dlatego wymieniłem go po konsultacji - żeby nie było, z supportem na 7200 i plus po zainstalowaniu win 7 64bit super śmiga (choć Sony nie zapewniło takich sterowników jak w przypadku Visty i nie wszystko działa zadowalająco).

Ale brak wsparcia ze strony sterowników ATI - dla oprogramowania na którym pracuje wpływa na właśnie maksymalne obciążenie procesora i taką pracę przez dłuższy czas, a co za tym idzie większą temperaturę i większe zużycie prądu ..... ale już o tym chyba już pisałem ...

Pozdrawiam
Przemek

pkoni-----
Początkujący

OK, są firmy dostarczające sterowniki szybciej. Ale odpowiedz sam, czy wsparcie ze strony producenta ma polegać tylko na wrzuceniu aktualnego sterownika dzień po jego premierze? Z doświadczenia wynika, że nie zawsze najnowszy sterownik jest najlepszym wyborem.Każdy może oczywiście dokonać aktualizacji na własna rękę, ale w wypadku problemów będzie musiał poradzić sobie z nimi w Swoim zakresie. Może się zdarzyć, że wersja Catalyst 10.3 nigdy nie zostanie udostępniona przez Sony a np wersja 10.4 już tak. Ciężko już to prościej wyjaśnić

Sterowniki jeśli okażą się dobre pojawią w Vaio Update. Temat do zamknięcia