Podziel się wrażeniami!
Hej wszystkim!
Może już i był taki post lub podobny, ale szukając niczego nie znalazłem.
A więc z jakich antiwirusowych programów korzystacie?
Jakie są najlepsze według was(i nie tylko) dla naszych sony ?
jakie są najlepsze płatne i bezpłatne?
Bądżcie aktywni, podzielcie się wiedzą
Pozdrawiam!
Od dawna używam ESET Smart Security, aktualnie w wersji 4.0 (czyli popularny NOD32 z dodatkami).
Nie wiem co mam więcej napisać...sprawdza się i tyle.
Bezpłatny: Avast home edition (jakoś tak...) W wielu testach zwycięzca, zachwalany i lubiany przez innych krytykowany za "zwalnianie" PCtów.
Płatny: ESET Smart security (Jak wspomniał już Lajam) :smileyarrow:
Norton Internet Security - jak na razie, sprawdza mi się - na stacjonarnym i na lapku.
A bezpłatny? Chyba Avast Home v.5 (na pozostałych dwóch kompach taki jest i użytkowniczki też sobie chwalą).
Comodo Internet Security - nawet na bardzo starym sprzęcie daje radę, jest to pakiet usług chroniących komputer przed zagrożeniami (firewall, antywir, sandbox). W dodatku darmowy.
Ho! a jednak avast wśród darmowych dominuje:) a co państwo może powiedzieć o Microsoft Security Essentials? korzystał ktoś? jakie wrażenia?
Sam przez kilka lat korzystałem do tego z ESET NOD32, mogę powiedzieć, że do 4.x wersji był naprawdę najlepszym rozwiązaniem przeciwku zagrożeń wirusowych, jednak najnowsze wersji są poprostu okropne, przesadzone poprze różne niepotrzebne dodatki itp. od roku korzystam z AVIRA ANTIVIR, dość niezłe rozwiązanie, jeśli uwzględniać, że jest FREE. Jedyne co denerwuje, to okno z reklamą ukazujące się co raz przy odnowieniu się(czyli codziennie , a czasami i kilka razy na dzień...) i to może być w dowolnej chwili, grając, pracując etc. To właśnie jest największą wadą AVIRA
Korppi napisał(a):
jednak najnowsze wersji są poprostu okropne, przesadzone poprze różne niepotrzebne dodatki itp.
Lajam napisał(a):
Korppi napisał(a):
jednak najnowsze wersji są poprostu okropne, przesadzone poprze różne niepotrzebne dodatki itp.
Mógłbyś podać jakie to dodatki są takie okropne? Jakoś nie odczułem żadnych zakłóceń po upgradzie, a wręcz bym powiedział, że Windowsem 7 działa lepiej niż poprzednia.
Korppi napisał(a):
a co państwo może powiedzieć o Microsoft Security Essentials? korzystał ktoś? jakie wrażenia?
Hej!
No wlasnie mam taka sprawe, ze za tydzien wygasnie mi licencja Mcafee(jestem z tego av wpelni zadowolony, gdyz posiada pelen pakiet, firewall, etc.) jednak teraz zastanawiam sie, na co zamienic, chcialo by sie zeby bylo cos free to wlasnie rozpatruje jako kandydatow dwa AV, a to sa: AVAST! i MS security essentials, wiec fajnie byloby, jeslib ktos dopomogl z wyborem:)
P.S. jestem paranoikiem